Deze broodjes met kip curry zijn één van mijn favoriete gevulde broodjes. Ik heb ze ooit bedacht tijdens het eten van een curry. Als je curry met naanbrood eet, waarom zou je de vulling dan niet in broodjes mee kunnen bakken. Ik heb het toen gelijk geprobeerd en zo ontstonden deze gevulde broodjes met kip. Voor de curry gebruik ik altijd een zakje boemboe van de toko. Één zakje is precies genoeg voor dit recept. Je bakt 16 kip-currybroodjes met dit recept. En je kunt ze na het bakken ook heel goed invriezen.

- Voor het deeg
- 450 gr bloem
- 9 gr zout
- 8 gr gedroogde gist
- 15 ml olijfolie
- 250 ml water, lauwwarm
- Voor de vulling
- 600 gr kippendijfilet, in stukjes
- 1 el olijfolie
- 1 rode paprika, in stukjes
- 3 lente-uitjes, in ringetjes
- boemboe voor curry, naar smaak
- 100 ml water
- peper en zout
- Verder nodig
- 2 el sesamzaadjes
- 2 el nigellazaadjes
Kip curry broodjes maken
Maak van de ingrediënten voor het brooddeeg een soepel deeg. Kneed dit minimaal 10 minuten door. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
Bak voor de vulling de kippendijfilet in de olijfolie met wat peper en zout. Voeg na 5 minuten de paprika en lente-uitjes toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg vervolgens de boemboe toe en het water. Laat alles 20 tot 25 minuten zachtjes sudderen. Laat de vulling afkoelen voor je het verder verwerkt.
Verdeel het deeg in 16 stukjes. Rol de stukjes op een bebloemd werkblad uit tot platte cirkels van ongeveer 12 centimeter doorsnede. Verdeel de vulling in het midden van de deegplakjes, maak de randen iets vochtig met water en knijp de deegplakjes naar het midden toe goed dicht. Leg de broodjes met de dichtgevouwen kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de broodjes 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Kip broodjes bakken
Verwarm de oven op 220 °C. Bestrijk de broodjes voor het bakken met wat water en strooi de sesamzaadjes en nigellazaadjes erover. Bak de broodjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.
Foto: Harold Pereira
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd

Hi Rutger,
Als je ze na het bakken invriest, wat doe je dan als je ze wil gebruiken?
Ik neem aan dat je ze dan even opnieuw moet afbakken, maar hoe?
na het ontdooien kun je ze nog kort oppiepen in de oven, zodat ze weer (lauw)warm zijn. Maar ze zijn al gaar, dus daarvoor hoef je ze niet te bakken.
Beantwoorden
Zeker. Bewaar ze dan in de koelkast en piep ze voor het serveren nog even op in de oven.
Beantwoorden

Is het misschien mogelijk de broodjes ongebakken in te vriezen en bij gebruik ontdooien en afbakken?
BeantwoordenDat is niet zo'n succes, ik zou ze gebakken invriezen en dan na het ontdooien nog kort oppiepen.
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.