De lekkerste bagels kun je gewoon zelf bakken! Eerder deelde ik al dit basisrecept voor bagels, vandaag geef ik je daar een fijne variatie op. Ik gebruik als vulling voor deze bagels zongedroogde tomaat, verse rozemarijn en Parmazaanse kaas. Dat geeft de broodjes een heerlijke rijke smaak, perfect om te beleggen met bijvoorbeeld kruidenroomkaas of hummus. Met dit bagel recept kun je 8 bagels maken.
- Voor het deeg
- 500 gr bloem
- 10 gr zout
- 7 gr gedroogde gist
- 20 gr suiker
- 300 ml water, lauwwarm
- Voor de vulling
- 100 gr zongedroogde tomaat uit olie, uitgelekt en in kleine stukjes
- 2-3 takjes rozemarijn, de naalden fijngehakt
- 50 gr Parmazaanse kaas, geraspt
- Verder nodig
- 50 gr Parmazaanse kaas, geraspt
Bagels maken
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een soepel brooddeeg van. Kneed zeker 10 minuten door. Dit kun je met de hand doen of met een standmixer met deeghaak. Voeg tegen het einde van de kneedtijd de stukjes zongedroogde tomaat, de gehakte rozemarijn en geraspte Parmazaanse kaas toe. Doe het deeg in een kom, dek af met plasticfolie en laat het 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
Verdeel het deeg in acht gelijke stukken. Maak er bollen van en duw deze iets plat. Maak met je vinger een gat van ongeveer 3 centimeter doorsnede in het midden. Leg de bagels op bakpapier en laat ze 30 minuten rijzen.
Bagels bakken
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Breng een grote pan water aan de kook. Leg voorzichtig twee of drie bagels in het water en laat ze 1-1½ minuut koken. Keer ze halverwege. Neem ze met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken op een theedoek. Plaats de bagels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met geraspte Parmazaanse kaas. Bak ze in 18-23 minuten in de oven goudbruin. Laat de bagels afkoelen op een rooster.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ik kreeg de bagels niet van het bakpapier na de 2de rijs dus heb ze na dat 1 helemaal ingezakt is zonder koken in de oven gedaan ze zien er wel super uit straks proeven
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.