Regelmatig krijg ik de vraag hoe je ‘eetbare aarde’ kunt maken voor op een taart of om een dessert mee af te werken. Zelf heb ik het wel eens voorbij zien komen, bij desserts in Masterchef Australië, of als afwerking van een gedecoreerde taart. Na wat experimenteren en uitproberen is het mij gelukt de perfecte ‘aarde’ te maken en kan ik dit recept voor ‘eetbare aarde’ met jullie delen. Gebruik het als een component in een dessert of taart en ik weet zeker dat je ermee scoort! Zelf heb ik extra donkere cacaopoeder gebruikt. Dat kun je onder andere hier online kopen. Je kunt natuurlijk ook gewoon cacaopoeder gebruiken, maar dan worden je chocolade kruimels net iets minder donker van kleur. Later deze week deel ik een paastaart waarbij ik gebruik heb gemaakt van deze chocoladekruimels en binnenkort wil ik er ook nog een gaaf dessert mee maken! Wil je knapperige kruimels bakken zonder chocolade, check dan dit recept!
- Voor de chocolade kruimels
- 30 gr bloem
- 20 gr (extra donker) cacaopoeder
- 30 gr poedersuiker
- snuf zout
- 25 gr boter, koud
Chocolade kruimels – eetbare aarde maken
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de bloem, cacao, poedersuiker en het zout in een kom en meng deze door elkaar. Snijd de koude boter in kleine blokjes en meng deze erdoor. Wrijf alles met je vingers tot een kruimelig geheel. Het mengsel blijft wat aan de droge kant. Schep het kruimelmengsel op de bakplaat en bak de kruimels 10-15 minuten. Schep ze halverwege éénmaal om met een spatel.
Laat de kruimels afkoelen op de bakplaat en bewaar ze luchtdicht verpakt tot je ze gaat gebruiken.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ik ga het ook eens op deze manier maken
Had t laatst nodig en verkruimelde oreo koekjes
Dank je voor dit recept.
Zouw het leuk vinden om je recepten te kunnen krijgen en klaar te maken dank u wel om dit te delen met mij
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.