- Voor de plaattaart met asperges
- 400-500 gr asperges
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 gr
- 125 gr zachte geitenkaas
- 75 gr crème fraîche
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- peper en zout
Vandaag is het de dag van de asperges! Dat vraagt natuurlijk om een heerlijk recept met dit witte goud! Ik her er voor gekozen om een plaattaart te maken met asperges en een crème van geitenkaas. Deze twee smaken gaan heel goed samen en vormen een mooi geheel met de knapperige bladerdeegbodem. Voor die bodem gebruik ik het verse bladerdeeg van Tante Fanny. Dit bladerdeeg vind je in de koeling van de supermarkt en zit al uitgerold op bakpapier in de verpakking. Ik gebruik het graag als ik snel iets met bladerdeeg op tafel wil zetten. Het werkt erg makkelijk en smaakt goed! Wil je deze plaattaart met asperges extra lekker maken? Serveer hem dan met een gepocheerd eitje er op!
Bereiding: Bladerdeeg plaattaart met asperges en geitenkaas
Verwarm de oven voor op 220 ᵒC.
Schil de asperges en snijd de onderkant eraf. Doe de asperges in een ruime pan met kokend water en kook ze in 5-10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Haal het bladerdeeg 10 minuten van te voren uit de koelkast. Rol het deeg met bakpapier en al uit en leg het op een bakplaat. Vouw de randjes van het deeg om, zodat er een opstaand randje ontstaat. Prik het midden van het verse bladerdeeg meerdere malen in met een vork, om te voorkomen dat het te hoog gaat rijzen tijdens het bakken.
Meng de geitenkaas met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper, zout en verse peterselie. Smeer het geitenkaasmengsel op het bladerdeeg en verdeel daar vervolgens de asperges over. Bak de plaattaart met asperges en geitenkaas in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de plaattaart na het bakken met wat extra gehakte peterselie en serveer direct.
Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny
Foto’s: Erik Spronk


