Ingrediëntenlijst
Makkelijke bakboek banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Vandaag is het de dag van de asperges! Dat vraagt natuurlijk om een heerlijk recept met dit witte goud! Ik her er voor gekozen om een plaattaart te maken met asperges en een crème van geitenkaas. Deze twee smaken gaan heel goed samen en vormen een mooi geheel met de knapperige bladerdeegbodem. Voor die bodem gebruik ik het verse bladerdeeg van Tante Fanny. Dit bladerdeeg vind je in de koeling van de supermarkt en zit al uitgerold op bakpapier in de verpakking. Ik gebruik het graag als ik snel iets met bladerdeeg op tafel wil zetten. Het werkt erg makkelijk en smaakt goed! Wil je deze plaattaart met asperges extra lekker maken? Serveer hem dan met een gepocheerd eitje er op!

Bladerdeeg plaattaart met asperges en geitenkaas
Ingrediëntenlijst
Makkelijke bakboek banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Bereiding: Bladerdeeg plaattaart met asperges en geitenkaas

Verwarm de oven voor op 220 ᵒC.

Schil de asperges en snijd de onderkant eraf. Doe de asperges in een ruime pan met kokend water en kook ze in 5-10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en afkoelen.

Haal het bladerdeeg 10 minuten van te voren uit de koelkast. Rol het deeg met bakpapier en al uit en leg het op een bakplaat. Vouw de randjes van het deeg om, zodat er een opstaand randje ontstaat. Prik het midden van het verse bladerdeeg meerdere malen in met een vork, om te voorkomen dat het te hoog gaat rijzen tijdens het bakken.

Meng de geitenkaas met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper, zout en verse peterselie. Smeer het geitenkaasmengsel op het bladerdeeg en verdeel daar vervolgens de asperges over. Bak de plaattaart met asperges en geitenkaas in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de plaattaart na het bakken met wat extra gehakte peterselie en serveer direct.

Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (7)
Jacq 2017-05-26 11:53:00

Wat heerlijk! Wij gaan deze maken dit weekend!

Beantwoorden
JA
Els 2017-05-26 17:10:11

Vaak zie ik in recepten geitenkaas voorbijkomen. Zo als het ruikt smaakt het ook, ik bedank. Heb je voor geitenkaas een alternatief? Is camembert lekker in dit recept? Ik hoor graag van je.

Beantwoorden
EL
Rutger 2017-05-30 09:44:07

Die smaak is heel persoonlijk ja. Sommige houden er van en anderen totaal niet. Je zou ook kruidenroomkaas kunnen gebruiken.

Beantwoorden
Susanne 2017-05-27 12:07:17

Heerlijk lijkt mij; boodschappen lijstje is gemaakt!

Beantwoorden
SU
Rutger 2017-05-30 09:42:24

Geniet er van!

Beantwoorden
Myriam 2017-05-30 07:38:01

Gisteravond gemaakt. Hij was zo klaar en verrukkelijk. Die ga ik binnenkort nog eens maken. Echt een aanrader. Bedankt.

Beantwoorden
MY
Netty 2020-03-29 12:26:46

ik ga ze vandaag maken met kruiden roomkaas en ham

Beantwoorden
NE
Rutger 2020-03-30 10:30:49

Heerlijk!

Beantwoorden
Willy Klaassen 2022-03-31 19:36:17

Kun dat ook maken voor 2 of 1 persoon

Beantwoorden
WI
Rutger 2022-04-10 12:13:37

Zeker! Je kunt dan minder van alles gebruiken.

Beantwoorden
Ingrid 2022-04-05 19:10:58

Ik heb het gemaakt met groene asperges en kruidenroomkaas, ook lekker

Beantwoorden
IN

U kunt niet meer reageren.