Ingrediëntenlijst
  • Voor de karamel popcorn
  • 1-2 el plantaardige olie
  • 75 gr pofmais
  • 40 gr boter
  • 90 gr suiker
  • 1 el honing
  • (grof) zeezout naar smaak

Vorige maand kreeg ik een superleuke retro popcornmachine van The Retro Family. Een goed excuus om wat lekkere popcornrecepten uit te werken. Deze karamelpopcorn met is makkelijk te maken en altijd een succes! De gezouten karamel maakt de popcorn extra knapperig waardoor je er van blijft eten! Ik ben echt fan van deze popcorn met salted caramel!

Wat is jullie favoriete popcornsmaak?

karamelpopcorn

Bereiding: Popcorn met gezouten karamel

Pof de popcorn volgens de gebruiksaanwijzing van de popcornmachine of doe het in een pan. Om de popcorn in de pan te poffen zet je de pan op middelhoog vuur en doe je de olie erin. Laat de olie goed heet worden. Voeg de pofmais toe, draai de pan zodat alle maiskorrels met olie bedekt zijn en leg vervolgens de deksel op de pan. Binnen enkel minuten heb je heerlijke verse popcorn! Haal de popcorn uit de pan en zet die even aan de kant.

Doe de boter, de suiker en de honing in een grote pan en zet deze op middelhoog vuur. Roer het door tot alle boter gesmolten is en laat het mengsel vervolgens, zonder te roeren, karamelliseren tot een goudbruine karamel. Voeg de popcorn toe en roer alles direct door. Kijk uit! Dit is erg heet. Breng de popcorn op smaak met het zout en laat het iets afkoelen voordat je er van gaat genieten!

karamelpopcorn

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Heleen 2021-02-20 17:38:31

Deze popcorn is echt te lekker! Mijn zoontje en ik kunnen er niet afblijven, haha!

Beantwoorden
HE
Jonna@burgertrutjesNL 2017-01-21 11:28:41

Wat een tof ding!!! Die wil ik hebben <3
Ben niet zo van de bios, dus dit is ideaal voor de perfect thuisbios ervaring.

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-01-23 07:47:01

Dat is ie zeker :)

Beantwoorden