Ben jij ook zo’n fan van bananenbrood? Dan weet ik zeker dat je deze wafels ook superlekker gaat vinden. De wafels zijn geïnspireerd op banana bread en zijn echt de moeite waard om te bakken. Het recept is bedacht door Pauline Weuring van Uit Paulines Keuken. Zij bracht vorig jaar het boek Feel Good Food uit dat vol staat met lichte en makkelijke recepten waar je blij van wordt. De recepten zijn duidelijk beschreven en voorzien van prachtige foto’s, waardoor je er gelijk zin in krijgt!

wafels bananenbrood
Ingrediëntenlijst
  • Voor de wafels
  • 2 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 160 ml (plantaardige) melk
  • 75 gr amandelmeel
  • 75 gr boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 40 gr hazelnoten, gehakt
  • 40 gr pure chocolade, gehakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • snuf zout
  • Verder nodig
  • bakspray of olie, om in te vetten
Bijbels korting desk
Broodbakbol banner mobiel

Bereiding: Bananabread wafels

Pureer de bananen samen met het ei en de (plantaardige) melk glad met een staafmixer.

Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder, de koekkruiden en een snuf zout toe. Meng alles met een garde door elkaar.

Voel een eetlepel olie en de gehakte hazelnoten en pure chocolade bij het beslag. Meng kort.

Verhit je wafelijzer en vet dit in met bijvoorbeeld een bakspray. Verdeel een flinke lepel van je beslag over je wafelijzer. Bak de wafels in ongeveer 3 tot 4 minuten goudbruin. Laat ze iets afkoelen. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Serveer eventueel met ahoornsiroop.

Heb je geen wafelijzer? Dan kan je van hetzelfde beslag ook banana bread pancakes maken.

Nieuwsgierig geworden naar Feel good food? Kijk hier voor meer informatie!

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (8)
Jo's Daughter 2017-01-10 07:57:40

Jammer dat ik geen wafelijzer heb, ze klinken heerlijk :)

Beantwoorden
JO
Heidi Sour 2017-01-10 08:47:36

Spelfoutje bij je ingrediënten :)

Beantwoorden
HE
Rutger 2017-01-15 09:17:07

Dankje! Ik heb het aangepast!

Beantwoorden
jonna@burgertrutjes 2017-01-11 06:47:27

Hier ook geen wafelijzer, maar die moet er toch echt een keer gaan komen!

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-01-15 09:15:38

Als pancakes zijn ze ook heel lekker!

Beantwoorden
jolanda 2017-01-28 09:51:45

Kun je ipv amandelmeel en boekweitmeel ook gewoon bloem gebruiken? Wil niet nog meer ingredienten in mijn kast hebben.

Beantwoorden
JO
jolanda 2017-01-28 09:52:46

Kun je ipv amandelmeel en boekweit meel ook gewoon bloem gebruiken? Wil nml. niet nog meer ingredienten in mijn kast hebben.

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-02-01 11:05:11

Ik denk dat het wel kan, maar heb het nog niet geprobeerd. De structuur zal dan wel iets anders worden.

Beantwoorden
jolanda 2017-02-01 13:11:01

Ik heb het inmiddels geprobeerd en ze zijn dan ook erg lekker. Ik had bloem en tarwemeel gebruikt

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-02-03 16:01:27

Goed om te weten!

Beantwoorden
Laura 2017-02-06 20:41:22

Wat en goed idee om van oude bananen af te komen.. En een wafelijzer is zo gekocht op marktplaats ofzo. Ik heb de mijne ook voor 5 euro op de kop getikt!
Echt een lekker receptje voor de zondag met een kopje thee.. Dankjewel Rutger!

Beantwoorden
LA
Kim 2022-09-17 16:35:28

Kan je boekweitmeel vervangen voor een koolhydraatarmer/ GI bewuster meel?

Beantwoorden
KI
Rutger 2022-09-19 11:58:20

Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar dat kun je altijd uitproberen.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.