Één van mijn favoriete makkelijke maaltijden is een hartige plaattaart. Ze zijn heel eenvoudig om te maken en iedereen wordt er altijd blij van! Het leuke is dat je met de toppingen volop kunt variëren, zo is er altijd weer iets nieuws te ontdekken en te proeven! Met een simpele groene (kruiden)salade erbij heb je een geweldige maaltijd!

Voor deze plaattaart heb ik gebruik gemaakt van de zoete aardappelblokjes van Aviko. Deze vind je op de diepvriesafdeling van de supermarkt en zijn kant en klaar om te gebruiken. Naast dat ze heel lekker zijn om zo te bakken – in de oven, koekenpan of frituur – zijn ze ook perfect te gebruiken voor deze plaattaart. De blokjes zoete aardappel bakken heerlijk krokant, dat samen met de geitenkaas en paprika een heerlijke topping van deze hartige taart vormt.

In plaats van een rol koelvers bladerdeeg kun je ook ½ recept zelfgemaakt bladerdeeg gebruiken. Het recept voor zelfgemaakt bladerdeeg vind je hier. Rol het bladerdeeg in dat geval uit op een licht bebloemd werkblad tot een rechthoek ter grootte van de bakplaat.

- Voor de bladerdeeg plaattaart met zoete aardappel
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 100 gr crème fraîche
- 1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes
- 300 gr Aviko zoete aardappelblokjes
- 125 gr zachte geitenkaas
- 5-10 takjes verse tijm
- peper
- Verder nodig
- 40 gr walnoten, grof gehakt
- handje rucola
Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas
Verwarm de oven voor op 220 ⁰C.
Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit op de bakplaat en prik het in het midden meerdere malen in met een vork. Bestrijk het bladerdeeg met de crème fraîche, maar houd daarbij de randen van het deeg vrij. Leg de reepjes rode paprika op de crème fraîche en verdeel daar de zoete aardappel blokjes overheen. Verkruimel de geitenkaas over de zoete aardappelblokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi deze over de plaattaart. Breng alles tot slot op smaak met wat versgemalen peper.
Bak de bladerdeeg plaattaart met zoete aardappel in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de taart (lauw)warm. Bestrooi de plaattaart voor het serveren met de grof gehakte walnoten en de rucola.

Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoi Rutger,
Kunnen de zoete aardappels evt vervangen worden door pompoenstukjes? Die heb ik nog in de diepvries liggen:)
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.