Wil je op een verrassende manier bekend maken of je een meisje of een jongetje verwacht, dan moet je zeker deze gender reveal taart maken! De taart ziet er feestelijk uit, maar pas bij het aansnijden zie je de kleur: roze of blauw. Het idee van de taart komt uit Amerika, daar worden ze al heel veel gebakken. Vaak geeft de verloskundige daar een gesloten enveloppe mee aan de aanstaande ouders, die zij dan zonder te kijken afgeven aan een bakker. Die maakt vervolgens de gender reveal taart met aan de binnenkant de juiste kleur. Op deze manier is het ook voor de ouders tot op het moment van aansnijden een grote verrassing.

Gender reveal taart

Voor deze gender reveal taart heb ik samengewerkt met Baktotaal Bouwhuis. Van dit gender reveal cake recept kun je zeker met 20 personen genieten!

Gender reveal taart

De basis

Voor de basis van deze gender reveal taart heb ik cakebodems gebakken. Zeker in combinatie met de rijke witte chocolade botercrème vormt dat een fijn geheel. Je kunt de cake helemaal zelf maken of je kunt gebruik maken van een mix voor cake of biscuit. De cakes heb ik gebakken in drie taartvormen met een doorsnede van 20 centimeter. Je kunt er voor kiezen om de cake nog extra smaak te geven door dit na het bakken te tremperen met een trempeersiroop. Let er wel op dat er geen alcohol door de trempeersiroop zit, zodat de zwangere zelf ook gewoon mee kan genieten van de taart.

Gender reveal taart

Muisjes

Om het geslacht van de baby te onthullen heb ik in deze taart gekozen voor muisjes. Die mogen natuurlijk niet ontbreken als je zelf een geboortetaart gaat maken, maar ook voor een gender reveal taart zijn ze heel geschikt. Door met een ronde uitsteker uit de onderste twee lagen cake een gat te steken ontstaat een ruimte in het midden in de taart, waarin je de muisjes met de kleur van de toekomstige baby kunt verstoppen. Bij het aansnijden van de taart zijn die muisjes dan duidelijk te zien en is het gelijk duidelijk of het en jongetje of een meisje wordt. Om de taart extra feestelijk te maken heb ik voor de afwerking verschillende soorten eetbare baby-taartdecoratie en deze toffe baby taarttopper gebruikt.

eetbare baby decoratie
Ingrediëntenlijst
  • Voor de cakes
  • 400 gr boter, op kamertemperatuur
  • 400 gr witte basterdsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • ½ tl zout
  • 8 eieren, op kamertemperatuur
  • 500 gr bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 150 gr yoghurt, op kamertemperatuur
Zomerste toetjes desktop
Broodbakbol banner mobiel

Gender reveal taart recept

Verwarm de oven voor op 160 °C, het liefst op de hete lucht stand, omdat je dan meerdere vormen tegelijk boven elkaar kunt bakken. Vet drie bakvormen met een doorsnede van 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe de boter, witte basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit in enkele minuten romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag en meng er tot slot de yoghurt door. Verdeel het beslag over de drie vormen. Bak de cakes in 35-40 minuten gaar. Test of de cakes gaar zijn door er met een satéprikker in te steken Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan zijn de cakes gaar. Stort ze op een rooster en laat ze afkoelen.

Maak de crème volgens dit witte chocolade botercrème recept.

Gender reveal taart maken

Leg één van de cakes op een bord en steek met behulp van een uitsteker van ongeveer 7 centimeter een rondje uit het midden. Bestrijk de cake aan de bovenkant met wat van de crème. Steek ook uit een tweede bodem een cirkel uit het midden en leg deze bovenop de eerste cake. Bestrijk ook deze cake aan de bovenkant met botercrème en vul de holte in het midden van de taart tot bovenaan met roze of blauwe muisjes. Leg de laatste cake op de andere twee en bestrijk de taart zowel bovenop als aan de zijkant met een dun laagje van de botercrème. Deze laag zorgt ervoor dat de kruimels straks bij de afwerking goed blijven plakken. Zet de taart 1 uur in de koelkast.

Bestrijk de taart met de rest van de botercrème. Doe ook wat van de crème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 1-1½ centimeter en spuit daarmee wat bovenop. Versier de taart aan de zijkant en bovenop met twee kleuren muisjes (gebruik nu natuurlijk wel beide kleuren) en garneer de taart tot slot met de eetbare baby decoraties en de taarttopper.

Gender reveal taart

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (6)
Franka 2020-12-04 13:01:51

Rutger hoe kan je hier een biscuit taart van maken voor sinterklaas

Liefst Franka 😘😛

Beantwoorden
FR
Rutger 2020-12-07 07:08:56

Je kunt de decoratie natuurlijk aanpassen naar Sinterklaas, dus met veel pepernoten, strooigoed en een chocoladeletter.

Beantwoorden
diederika 2021-03-28 23:05:09

Hallo Rutger.
Kan je zo'n taart ook maken met jouw chocolade-bescuit recept die bij de basisrecepten te vinden is? Of is dat bescuit te zacht/luchtig hiervoor?

Beantwoorden
DI
Rutger 2021-03-29 19:41:21

Hoi. Ik ben bang dat dat aan de zachte kant is. Je hebt echt wel een stevige basis nodig voor deze taart.

Beantwoorden
Marije 2021-09-23 14:55:05

Gisteren heb ik deze taart voor de kinderen gemaakt, maar dan met M&M’s. Het recept is heel goed te doen (al vind ik in tegenstelling tot de kinderen de botercrème wat te zoet 😉), alleen krijg ik de botercrème er niet zo strak op. Ik heb de taart keurig weggezet in de koelkast, maar met mijn paletmes krijg ik de tweede laag niet strak. Ik schraap het eigenlijk weer weg. Weet jij waar dat aan kan liggen? Ik heb geen draaiplateau helaas.

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-09-26 21:27:34

Hoi! Dat is echt een kwestie van veel oefenen. En de eerste laag heel goed stevig laten worden in de koelkast, voordat je de laatse laag erop strijkt.

Beantwoorden
Jorijna 2021-11-02 14:44:13

Hallo Rutger,

Ik wil deze taart gaan maken voor tien personen.
Zou ik hem in twee lagen kunnen doen?
En zou het lekker zijn om het biscuit nog in die smeren met bijv. frambozenjam?

Beantwoorden
JO
Rutger 2021-11-10 08:36:57

Hoi! Wat bedoel je precies met twee lagen? Je kunt de vorm en grootte uiteraard aanpassen. Meer daarover lees je ook hier: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/ Een laagje jam in de taart is altijd lekker!

Beantwoorden
Louise 2022-02-06 19:31:16

Hoi

Vraagje, kan ik ook gewone muisjes uit de supermarkt gebruiken? Of zullen deze smelten en verkleuren? Heb ik speciale voor in de taart nodig?

Beantwoorden
LO
Rutger 2022-02-07 18:13:07

Dat kan ook prima!

Beantwoorden
Maria 2022-04-25 22:15:21

Ik wil alleen de cake een week van te voren maken en dan invriezen.

Hoe doe ik dit precies? Kan ik de cake het beste in vershoudfolie doen en dan invriezen? Hoe lang na het bakken stop ik het in de vriezer en hoe lang voor het toebrengen van boterceme etc. haal ik het uit de vriezer?

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-05-02 08:36:27

Je kunt de cakes ingepakt in folie bewaren. Haal ze een dag voordat je de cake gaat opbouwen uit de vriezer.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.