Ingrediëntenlijst
  • Voor de uiencompote
  • 1,5 el olijfolie
  • 3-4 rode uien, in ringen
  • 4 el balsamicoazijn
  • zout en peper

Deze hamburger is echt ultiem! Eerder zag je al hoe ik deze hamburgerbroodje van Levine bakte en dit is hoe ik de broodjes het liefste eet. De combinatie van de uiencompote met rode ui, de truffelmayonaise en de sappige hamburger is echt onweerstaanbaar! Eet hem als lunch of met frietjes en een salade als hoofdgerecht.

de perfecte hambirger

Bereiding: Mijn perfecte hamburger

Begin met de uiencompote. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de rode uienringen, op laag vuur, zo’n 10 tot 15 minuten. Voeg de balsamicoazijn toe en laat het op laag vuur nog ongeveer 15 minuten smoren. Haal de pan daarna van het vuur en breng de uien op smaak met peper en zout.

Verwarm een grill(pan) en snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Leg de broodjes met de snijkant op de grill en rooster deze goudbruin. Grill vervolgens de hamburgers, maar let op dat je ze niet te lang bakt. Ze mogen nog best een klein beetje rood zijn van binnen. Bouw de hamburgers als volgt op: broodje, beetje truffelmayonaise, rucola, hamburger, uiencompote, truffelmayonaise, broodje!

Foto: Erik Spronk

Advertentie
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Demi | DE KOOKFABRIEK 2016-08-22 11:38:20

Een goede burger gaat er altijd in! Mmm!

Beantwoorden
DE