Deze hamburger is echt ultiem! Eerder zag je al hoe ik deze hamburgerbroodje van Levine bakte en dit is hoe ik de broodjes het liefste eet. De combinatie van de uiencompote met rode ui, de truffelmayonaise en de sappige hamburger is echt onweerstaanbaar! Eet hem als lunch of met frietjes en een salade als hoofdgerecht.

- Voor de uiencompote
- 1,5 el olijfolie
- 3-4 rode uien, in ringen
- 4 el balsamicoazijn
- zout en peper
- Verder nodig
- hamburgerbroodjes
- goede hamburgers
- rucola
- truffelmayonaise
Bereiding: Mijn perfecte hamburger
Begin met de uiencompote. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de rode uienringen, op laag vuur, zo’n 10 tot 15 minuten. Voeg de balsamicoazijn toe en laat het op laag vuur nog ongeveer 15 minuten smoren. Haal de pan daarna van het vuur en breng de uien op smaak met peper en zout.
Verwarm een grill(pan) en snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Leg de broodjes met de snijkant op de grill en rooster deze goudbruin. Grill vervolgens de hamburgers, maar let op dat je ze niet te lang bakt. Ze mogen nog best een klein beetje rood zijn van binnen. Bouw de hamburgers als volgt op: broodje, beetje truffelmayonaise, rucola, hamburger, uiencompote, truffelmayonaise, broodje!
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Super. Wij maken sindsdiena altijd dit recept, en weeken hem ook nog af met parmezaanse kaas. Top!
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.