Supersimpel, maar zo lekker! Dat zijn deze knapperige kaasstengels met romige cheddar. Ze zijn heerlijk voor bij de borrel of – met een kleine salade erbij –  als voorgerecht. Vraag bij je kaasboer een rechthoekig stuk cheddar, dat is voor het snijden het makkelijkst. Je kunt dit kaasstengel recept ook maken met een andere stevige kaas, bijvoorbeeld een belegen boerenkaas of een Italiaanse provolone. De cheddarstengels zijn, als je ze luchtdicht verpakt, goed te bewaren in de vriezer. Ideaal om van tevoren te maken! Voor een lekker krokant laagje rond de kaas gebruik ik zowel fijn als grof paneermeel. Dit kun je zelf maken of kopen. Gebruik in dat geval gewoon paneermeel voor de fijne laag en panko als grof paneermeel.

Kaasstengels
Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • zonnebloem- of arachideolie, om in te frituren
Broodbakbol banner desktop
kinderbakboek banner mob

Kaasstengels recept

Snijd de cheddar in langwerpige ‘frietjes’ van ongeveer 1 centimeter dik. Klop de eiwitten kort los met de bloem. Haal de cheddar eerst door het eiwit en vervolgens door het fijne paneermeel. Haal ze vervolgens weer door het eiwit en daarna door het grove paneermeel. Leg de cheddarstengels op een met bakpapier beklede schaal en zet ze minimaal 1 uur in de vriezer.

Kaasstengels bakken

Verwarm de zonnebloem- of arachideolie voor tot 170 ⁰C in een frituurpan of grote gietijzeren pan.

Frituur de cheddarstengels 2 tot 3 minuten, tot de buitenkant knapperig en goudbruin is. Laat de stengels uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct. Deze cheddarstengels zijn erg lekker met zoete chilisaus!

Foto: Harold Pereira

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
T 2020-11-19 16:13:38

kan dit ook in de airfryer

Beantwoorden
T
Rutger 2020-11-22 09:51:33

Dat wordt geen succes vrees ik.

Beantwoorden
??? 2021-12-11 16:35:21

Ik heb het geprobeerd en het lukte

Beantwoorden
??

U kunt niet meer reageren.