Wil jij een keer wat verrassends serveren bij de borrel? Bak dan eens wafels! Hartige wafels om precies te zijn. In dit recept deel ik één van mijn favoriete hartige wafels, met feta, za’atar en lente-ui! Waanzinnig lekker!

Borrelwafels bakken
Ingrediëntenlijst
 • Voor de borrelwafels
 • 200 gr bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • ⅛ tl zout
 • enkele slagen zwarte peper
 • 2 eieren
 • 275 ml karnemelk
 • 40 gr boter, gesmolten
 • 2-3 lente-uien, alleen het groen
 • 200 gr feta, verkruimeld
 • 1 el za’atar
Bakatlas ad pop-up mobiel

Hartige wafels recept

Deze hartige wafels zijn perfect voor bij iedere borrel! Versgebakken zijn ze knapperig vanbuiten en nog een beetje zacht van binnen. De fijne smaak hebben deze borrelwafels onder andere te danken aan de za’atar die door het beslag gaat. Za’atar is een Midden-Oosters kruidenmengsel en de belangrijkste ingrediënten ervan zijn sesamzaad, sumac, tijm, oregano en majoraan. Je kunt ervoor kiezen om de wafels te serveren met een klodder baba ganoush of humus, maar ook zonder extra topping zijn deze wafels waanzinnig lekker. Bak je de wafels van tevoren? Verwarm ze voor het serveren dan nog kort in een broodrooster, zodat ze weer lekker knapperig worden. Met dit recept kun je 15-20 hartige wafels bakken.

GreenPan wafelijzer

Wafelijzer van GreenPan

Deze hartige wafels heb ik gemaakt in het wafelijzer van GreenPan. Zij hebben als missie om de keuken PFAS-vrij te maken en sinds kort hebben ze ook verschillende soorten keukentoestellen. Het wafelijzer is er daar één van en is perfect voor veel verschillende soorten wafels. Op het apparaat kun je zelf de gewenste kleur en het crunchgehalte van je wafels instellen. Hoe tof is dat? Dus of je nu houdt van zachte cake-achtige wafels of van krokante wafels, je kunt ze allemaal bakken in dit wafelijzer. Meer info over het GreenPan wafelijzer vind je hier.

Borrelwafels bakken

Hartige wafels maken

Doe de bloem, het bakpoeder, het zout en de peper in een kom en meng door elkaar. Voeg de eieren en de karnemelk toe en meng alles kort met een garde tot een glad beslag. Voeg de gesmolten boter toe en roer deze door het beslag. Snijd het groen van de lente-uien in dunne ringetjes en meng deze samen met de verkruimelde feta en de za’atar door het wafelbeslag.

Hartige wafels bakken

Verwarm het wafelijzer voor met de classic wafelplaten. Kies voor optie 4 bij de kleurselectie en voor de meest crunchy variant.

Schep met een kleine ijslepel – of met behulp van 2 eetlepels – op elk van de vier wafelplaten wat van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafels volgens de tijdsaanduiding van het wafelijzer goudbruin en gaar. Leg de hartige wafels na het bakken op een rooster en serveer ze zo vers mogelijk.

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met GreenPan

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (0)

U kunt niet meer reageren.