Wil jij een keer wat verrassends serveren bij de borrel? Deze hartige wafels zijn dan een aanrader om te maken! Zoete wafels zijn natuurlijk hartstikke lekker, maar een hartige wafel is ook zeker een traktatie. In dit artikel deel ik misschien wel mijn favoriete hartige wafels recept, met feta, za’atar en lente-ui.

Versgebakken zijn deze borrelwafels het allerlekkerst. Dan zijn ze nog knapperig van buiten en een beetje zacht van binnen. Deze hartige wafels danken hun fijne smaak onder meer aan de za’atar die door het beslag gaat. Za’atar is een Midden-Oosters kruidenmengsel en de belangrijkste ingrediënten ervan zijn sesamzaad, sumac, tijm, oregano en majoraan.

Met dit recept kun je 15-20 hartige wafels bakken.

Hartige wafels

Zo maak je de lekkerste hartige wafels

  • Om het beslag in het wafelijzer te krijgen, kun je het beste een ijslepel gebruiken. Of gebruik hier 2 eetlepels voor.
  • Je kunt ervoor kiezen om de wafels te serveren met een klodder baba ganoush of humus, maar ook zonder extra topping zijn deze wafels waanzinnig lekker.
  • Bak je de borrelwafels van tevoren? Verwarm ze voor het serveren dan nog kort in een broodrooster, zodat ze weer lekker knapperig worden.
Ingrediëntenlijst
  • Voor de borrelwafels
  • 200 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ⅛ tl zout
  • enkele slagen zwarte peper
  • 2 eieren
  • 275 ml karnemelk
  • 40 gr boter, gesmolten
  • 2-3 lente-uien, alleen het groen
  • 200 gr feta, verkruimeld
  • 1 el za’atar
Broodbakbol banner desktop
kinderbakboek banner mob

Hartige wafels recept

Doe de bloem, het bakpoeder, het zout en de peper in een kom en meng door elkaar. Voeg de eieren en de karnemelk toe en meng alles kort met een garde tot een glad beslag. Voeg de gesmolten boter toe en roer deze door het beslag. Snijd het groen van de lente-uien in dunne ringetjes en meng deze samen met de verkruimelde feta en de za’atar door het wafelbeslag.

Hartige wafels bakken

Verwarm het wafelijzer voor. Ik gebruik een wafelijzer voor niet al te dikke wafels, die zijn wat kleiner dan bijvoorbeeld Luikse wafels (maar ook geen platte wafels natuurlijk). Je kunt ook een hartjeswafelijzer gebruiken.

Schep met een kleine ijslepel – of met behulp van 2 eetlepels – op elk van de vier wafelplaten wat van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafels volgens de tijdsaanduiding van het wafelijzer goudbruin en gaar. Leg de hartige wafels na het bakken op een rooster en serveer ze zo vers mogelijk.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (0)

U kunt niet meer reageren.