Deze aardbeientrifle heb ik opgebouwd in glaasjes, waardoor iedereen zijn eigen mini-trifle krijgt. Een triffle is een dessert uit Engeland dat uit meerdere lagen bestaat. Voor dit zomerse trifle recept heb ik gekozen voor mijn favoriete smaken: aardbei, slagroom en vanille. Je kunt er ook voor kiezen om de blokjes cake nog te besprenkelen met wat limoncello of sinaasappellikeur, dat maakt de trifle met aardbeien extra lekker.

Trifle met aardbeien
Ingrediëntenlijst
  • Voor de custard
  • 250 ml melk
  • ½ vanillestokje
  • 3 eidooiers
  • 40 gr suiker
  • Verder nodig
  • 250 ml slagroom
  • 30 gr suiker
  • 4 plakken cake, in blokjes (bijvoorbeeld van dit basisrecept)
  • 500 gr aardbeien, schoongemaakt en in vieren gesneden
  • 2 el amandelschaafsel, geroosterd
makkelijke bakboek desk
Bijbels korting mob

Trifle met aardbeien

Schraap voor de custard het merg uit het vanillestokje en breng deze samen met de melk aan de kook. Doe de eidooiers met de suiker in een kom en klop dit kort door. Schenk de kokende melk al roerende op de eidooiermassa en klop alles goed door. Giet het mengsel terug in de pan. Verwarm het op laag vuur en blijf roeren tot het mengsel dikker wordt.

Om te controleren of de custard goed is, doop je er een spatel in en trek je er met je vinger een streep doorheen; als de custard niet meer doorloopt is deze goed. De temperatuur moet ongeveer 80 ᵒC zijn, laat het mengsel vooral niet koken. Haal de custard van het vuur en schenk deze (eventueel door een zeef) in een kom. Dek hem af met plasticfolie en laat hem afkoelen in de koelkast.

Klop de slagroom met de suiker stijf op. Meng de helft van de opgeklopte slagroom met de helft van de afgekoelde custard. Verdeel de rest van de custard over de bodems van vier glazen en schep daar de helft van de aardbeien op. Verdeel daar de cakeblokjes over en vervolgens het slagroom-custardmengsel. Schep daar de overige aardbeien op en bedek dat tot slot met de opgeklopte slagroom. Garneer de trifles voor het serveren met geroosterd amandelschaafsel.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (4)
Jonna@burgertrutjesNL 2017-06-26 20:56:45

Dit soort toetjes doen het altijd goed hier thuis! Lekker :)

Beantwoorden
JO
Arja 2017-06-28 14:47:46

Deze ga ik binnenkort maar eens maken :-)

Beantwoorden
AR
May 2017-07-01 19:41:59

Vraagje: hoelang van te voren kan je je dit in rlkaar zetten voordat je het gast serveren? Wordt de cake niet sompig? Of moet dat juist wel? Ik wil dit in kleine wevkpotten aan collega's geven

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-07-03 08:00:54

Hoi! Langer dan een halve dag van te voren zou ik dit niet maken. De cake mag wel iets sompig worden natuurlijk.

Beantwoorden
May 2017-07-01 19:43:04

*gaat serveren
* weckpotten

Beantwoorden
MA
Nadia 2017-09-24 21:35:38

Voor hoeveel personen is dit recept??

Beantwoorden
NA
Rutger 2017-09-25 00:24:05

Voor vier personen.

Beantwoorden
Nadia 2017-09-30 21:39:15

Dank je wel!!!

Beantwoorden
NA

U kunt niet meer reageren.