- Voor de vulling
- 8-10 rijpe perziken
- 75 gr suiker
- 1 ½ tl maïzena
- ½ tl kaneelpoeder
- ¼ citroen, sap
- Voor het deeg
- 150 gr bloem
- 60 gr suiker
- 1 ½ tl bakpoeder
- ¼ tl zout
- 75 g boter, koud
- 125 ml melk
- Verder nodig
- 2 el suiker
- ¼ tl kaneel
- poedersuiker, om te bestrooien
Ook deze maand bak ik weer één van jullie verzoeknummers. Afgelopen maand kwamen er weer veel leuke en lekkere suggesties binnen. Ik heb gekozen voor de peach cobbler, een heerlijk zomers dessert met verse perziken.
Als je gaat zoeken naar een recept voor dit dessert merk je dat er verschillende bereidingswijzen zijn. In het ene recept wordt een ovenschaal gevuld met een dun beslag waarop de perzikpartjes worden gelegd. Tijdens het bakken borrelt het beslag omhoog en vormt dit zo een knapperige bovenlaag. Andere recepten bedekken de perzikvulling met een wat steviger deeg, dat ook zorgt voor een knapperige deksel op de frisse en zachte perzikvulling. Na uitgebreid testen heb ik voor de tweede variant gekozen, die vond ik echt heerlijk. Als variatie kan je ook eens frambozen door de perzikvulling mengen! Serveer de peach cobbler met slagroom of vanille-ijs om dit dessert helemaal af te maken!
Wat willen jullie dat ik volgende maand ga bakken?
Cobbler recept
Verwarm de oven voor op 200 ᵒC. Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd de vrucht in partjes. Doe de perzik samen met de suiker, de maïzena, de kaneel en het citroensap in een ovenschaal en meng alles goed door elkaar. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven en maak ondertussen het deeg.
Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een kom en meng deze door elkaar. Snijd de koude boter in kleine blokjes en meng deze met je vingers door de droge ingrediënten tot een kruimelig geheel. Het mengsel moet op grof broodkruim lijken. Voeg vervolgens de melk toe en meng alles kort door elkaar. Je hoeft dit deeg niet te kneden, ook al lijkt het alsof er nog wat klontjes in zitten. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel het deeg met een lepel over de perziken. Meng twee eetlepels suiker met een kwart theelepel kaneel en strooi deze kaneelsuiker over het deeg. Bak de peach cobbler in 40-50 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin van kleur is. Bestuif hem na het bakken licht met poedersuiker en serveer direct.
Tip: Wil je de perziken liever zonder schil? Snijd de schil dan kruislings in, leg de perziken 30 seconden in kokend water en leg ze direct daarna in een kom met koud water. Daarna kan je de schil er gemakkelijk afhalen.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ziet er lekker uit, Rutger. Heb nog een paar perziken op de fruitschaal liggen, dus dit toetje ga ik zeker maken van de week!
BeantwoordenHallo Rutger Zojuist het recept gelezen van piach cobbier
ziet er heerlijk uit .
Ga hem van de week bakken .
Het water loopt me nu al uit de mond.
Ik geniet van al dat lekkers
groetjes Joke
Ik ben niet zo'n fan van perzik maar dit lijkt me onwijs lekker!!!
BeantwoordenMMM!!! Smaakt prima!
Maak dit ook wel eens in mijn Dutch Oven waarmee het heel fijn buiten koken is :-)
Dina
Een prima recept, ik herken het als een crumble, dat kun je ook met allerlei vruchten doen
Beantwoorden
Errug lekker.Ga m zo weer maken met wat vanilla bean paste in de vulling en amandelschilfers op de bovenkant.
BeantwoordenAl meerdere keren gemaakt , denken we altijd terug aanmonsteren reizen naar de usa, las Vegas ,waar het een van de desserts opus bij de buffets. Erg lekker.
BeantwoordenDat kan ook. Voeg dan geen extra suiker toe, die perziken zijn al zoet genoeg.
Beantwoorden
