- Voor de witte chocolademousse
- 200 ml slagroom
- 2 eieren
- 35 gr suiker
- 2 blaadjes gelatine
- 180 gr witte chocolade, gehakt
- Verder nodig
- ½ recept knapperige kruimels
- rood fruit naar keuze (ik vind het lekker met bramen, frambozen en blauwe bessen)
Onlangs vertelde ik over de nieuwe vormen van Silikomart. Zelf was ik gelijk verliefd op de ‘stone’ vorm. Ik had daar al zoveel mooie ideeën mee dat ik niet kon wachten om deze uit te proberen. Deze ‘steen’ van witte chocolademousse is gegarandeerd een succes als dessert! Hij ziet er mooi uit en is ook echt heel lekker! Je kunt dit recept voor witte chocolademousse natuurlijk ook met andere flexibele vormen maken (bijvoorbeeld die van cupcakes) of de chocolademousse gewoon in een glaasje of bakje op laten stijven. In het laatste geval hoeft de mousse niet te bevriezen, opstijven in de koelkast is dan voldoende.
Bereiding: Witte chocolademousse met rood fruit
Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Smelt de chocolade au bain-marie en zet deze opzij. Doe de eieren en de suiker in een hittebestendige kom en plaats deze op een pan met zacht kokend water. Klop met een mixer tot het eimengsel dik en romig is en begint te dampen, het zal dan ongeveer 70 °C zijn.
Haal de kom van het kokende water en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Blijf de eieren mixen tot het mengsel ongeveer op lichaamstemperatuur is. Spatel de gesmolten chocolade door het eimengsel en zorg ervoor dat dit goed gemengd is. Voeg als laatste de geklopte slagroom toe en spatel alles luchtig door elkaar. Verdeel de mousse over de vormen en laat deze minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht, bevriezen in de diepvries.
Ontvorm de chocolademousse en plaats deze op het bord. Laat de mousse volledig ontdooien. Garneer de witte chocolademousse voor het serveren met het rode fruit en de kruimels.
Foto’s: Erik Spronk