Eén van mijn favoriete fruitsoorten is rabarber. Heel jammer dat het zo kort verkrijgbaar is, maar dus des te meer reden om er nu heel veel lekkers mee te maken! Dit rabarberrecept is gemakkelijk in de oven te bereiden en de rabarber smaakt erg fijn in combinatie met de specerijen en de hangop. Als je nog wat crunch wilt toevoegen kun je dit dessert nog bestrooien met wat grofgehakte geroosterde hazelnoten, maar het zo ook al heel erg lekker!

Rabarber uit de oven met hangop
Ingrediëntenlijst
  • Voor de rabarber uit de oven
  • ½ vanillestokje
  • 500 gr rabarber, schoongemaakt en in stukken
  • 60 gr rietsuiker
  • 2 stuks steranijs
Zomerste toetjes desktop
nieuwsbrief zomers e-book mobiel

Rabarber uit de oven met hangop

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg en het stokje met de stukken rabarber, de rietsuiker en de steranijs. Doe alles in een ovenschaal en dek deze af met alumiumfolie. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven. Verwijder het folie en bak de rabarber nog 5 tot 15 minuten.

Laat de rabarber iets afkoelen en serveer hem met de hangop. Druppel voor het serveren nog iets van de kruidige siroop die in de ovenschaal is achtergebleven over de hangop.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
Jonna@burgertrutjesNL 2017-05-22 08:20:38

Lucky me, er ligt hier een bos rabarber op het aanrecht die aan het wachten is op een lekker recept. En zie hier, dit gaat het toetje vanavond worden.

Beantwoorden
JO

U kunt niet meer reageren.