Ingrediëntenlijst
  • Voor de mosterdsaus
  • 2 flinke tl grove mosterd
  • 4 el mayonaise
  • ½ - 1 klein sjalotje, zeer fijn gesnipperd
  • 1 ½ el verse bladpeterselie, fijngehakt
  • peper & zout
kinderbakboek banner desk
Broodbakbol banner mobiel

Er zijn maar weinig snacks waar ik zo blij van word als een goede kroket! Knapperig van buiten met een heerlijke volle ragout als vulling. Ik hou er van! En in combinatie met een mooi broodje en een fijne saus komt een goede kroket echt goed tot zijn recht!

Broodje Black Angus kroket met mosterdsaus

Met de nieuwe Oven Black Angus kroketten maakt Kwekkeboom het ons wel heel gemakkelijk om thuis te genieten van heerlijke kroketten. De kroketten zijn – zoals de naam al doet vermoeden – geschikt voor de oven en de airfryer. Dat scheelt een hoop gedoe met een frituurpan of pannetje met olie op het gas. Door een speciale techniek – de Crisp Sensation – die Kwekkeboom heeft toegepast, zijn de kroketten super krokant. Samen met de mooie vulling van black angus vlees levert dit dus een heerlijke kroket op! De black angus runderen uit Zuid-Amerika – die voor deze kroketten worden gebruikt – grazen het hele jaar door buiten en krijgen natuurlijke voeding.

Broodje Black Angus kroket met mosterdsaus

Voor mijn ultieme broodje kroket heb ik de Black Angus kroket gecombineerd met een heerlijk hamburgerbroodje en zelfgemaakte mosterdsaus. Je kunt de hamburgerbroodjes zelf bakken of kopen. Zorg in dat laatste geval wel voor goede – bij voorkeur van een bakker – en niet de droge voorverpakte die al weken in het schap liggen. Geniet van dit ultieme broodje kroket!

Broodje Black Angus kroket met mosterdsaus

Broodje Black Angus kroket met mosterdsaus

Meng voor de mosterdsaus de mosterd met de mayonaise, het gesnipperde sjalotje en de fijngehakte peterselie. Breng de mosterdsaus op smaak met peper & zout.

Maak je de Black Angus kroketten in de airfryer, verwarm deze dan voor op 200 °C en bak de kroketten 10 minuten. Bereid je ze in de oven, bak ze dan 13 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C.

Snijd de hamburgerbroodjes open, doe de Black Angus kroket ertussen en schep er een flinke lepel mosterdsaus op.

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Kwekkeboom

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (6)
Willemijn 2018-10-19 08:24:47

Hi Rutger,
Is dat even een tegenvaller ?
Ik dacht, WoW een kroketten recept van Rutger; lijkt me heerlijk...
Nu heb ik trek gekregen in die, door jou aangeprezen, van buiten knapperige kroket met die heerlijje volle ragout van binnen maar, helaas alleen in Nederland te koop :-)
Nu hoop ik dat je voor al die teleurgestelde, in het buitenland wonende, Rutgerbakt fans een keer een goed kroketten recept wilt publiceren ;-)

Groetjes Willemijn

Beantwoorden
WI
Jik 2018-10-26 19:20:56

Haha ik precies het zelfde ?. Dacht yesssss !!!! Wou morgen al naar de slager gaan voor angus vlees...... jammerrrrrrr.....

Beantwoorden
JI
Rutger 2018-10-22 11:00:09

Mijn ultieme krokettenrecept vind je in Het hartige bakboek.

Beantwoorden
Wim 2018-10-19 09:25:21

Uiteraard Broodje van de bakker!!
Wat een onnodige opmerking.

Beantwoorden
WI
Willemijn 2018-10-20 09:53:37

Aan onderstaande reacties te zien, was mijn opmerking niet bepaald onnodig... En dan was die van mij nog met een knipoog geschreven.
Jammer Wim, dat jij geen humor hebt ?
Groeten Willemijn

Beantwoorden
WI
Walter 2018-10-19 11:43:57

Ik vind het juist tof dat Rutger wel denkt dat zijn boeken en blog WEL gebruikt worden door thuisbakkers, waarvoor dank. Dus vind Wim's reactie een tikkeltjej overdreven

Beantwoorden
WA
Regina 2018-10-19 18:04:49

Dit is een wel hele lange ster en/of reclamestunt. Wellicht zijn de kroketten lekker, maar de “sterspot” lust ik niet. Jammer ik heb een hoge pet van je op.

Beantwoorden
RE
Rutger 2018-10-22 10:55:10

Om te kunnen zorgen dat iedereen gratis van mijn recepten kan genieten moet ik af en toe ergens inkomsten uithalen. In dit geval heb heb ik gekozen voor een samenwerking met dit merk, waar ik zelf ook achter sta.

Beantwoorden
Alie 2018-10-19 19:49:33

Jammer dat er reclame gemaakt wordt

Beantwoorden
AL
Chiel van den Bullens 2018-10-20 03:33:07

Het gaat al fout bij iets wat op Van Dobben lijkt of zo'n boomstam van Kwekkenboom. Een kroket bevat lekker draadjes vlees en niet van die gore bij elkaar geslagen blokjes vlees waarvan je de structuur niet kan herleiden. Zon commercieel stukje korst met 50% bloem gemengt met wat boullion uit een pakje, laat ze dat maar boven de rivieren eten! Bourgondische vlees kroketten van Ad van Geloven, die zouden jullie een keer moeten proeven.

Beantwoorden
CH
Rutger 2018-10-22 10:56:49

Dat is het verschil tussen de slagers en de bakkerskroket. Slagerskroketten bevatten draadjesvlees, bakkerskroketten als Van Dobben en Kwekkeboom bevatten stukjes gegaard vlees. Welke je het lekkerste vindt is een kwestie van smaak.

Beantwoorden
Arja 2018-10-27 22:57:02

Late night snack, but i don't have it :-)

Beantwoorden
AR
Thea 2018-11-02 09:28:34

Hier in Italië helaas ook niet. Laatst zelf geprobeerd, was niet slecht, maar moet recept nog verbeteren.
Ook tips paté welkom. ;-)

Beantwoorden
TH

U kunt niet meer reageren.