Superleuk nieuws! Vanaf deze week ligt er een heruitgave van Het Hartige Bakboek in de boekwinkels. Met een nieuwe cover en met een flinke korting op de vorige verkoopprijs! De hartige bakrecepten zijn verder wel gelijk gebleven. Om die heruitgave te vieren deel ik vandaag dit recept van supermakkelijke bagelquiches uit Het Hartige Bakboek met je! Voor de bodem van deze quiches gebruik je een (afbak)bagel. Met de vulling kun je volop variëren, maar deze met gemengde groenten is één van mijn favorieten. En dit is ook de perfecte manier om restjes groenten te verwerken!

Bagelquiches uit Het Hartige Bakboek
Ingrediëntenlijst
  • Voor de quiches
  • 200 gr groenten, in stukjes (daarbij aan (een combinatie van) bijvoorbeeld paprika, rode ui, champignons, prei en courgette)
  • 4 (afbak)bagels
  • 2 eieren
  • 75 gr crème fraiche
  • 100 gr geraspte kaas
  • zout en peper
  • Verder nodig
  • olijfolie
Bijbels korting desk
Broodbakbol banner mobiel

Bagelquiches maken

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bak de gesneden groenten enkele minuten in een scheutje olijfolie aan. Haal de pan van het vuur en breng de groenten op smaak met peper en zout.

Snijd de onderkant van de bagels af en hol ze met je vingers of met een lepeltje uit. Vet 4 stukken aluminiumfolie in met wat olijfolie. Leg de bagels er met de open kant naar boven op en vouw het aluminiumfolie als een kommetje om de zijkanten van de bagels. Het folie zorgt ervoor dat, mocht de bagel gaan lekken tijdens het bakken, niet de hele oven onder zit.

Bagel quiches bakken

Klop de eieren met de crème fraiche en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gebakken groenten naar keuze over de bagel en giet daar het eimengsel over. Strooi daar de geraspte kaas over. Bak de bagelquiches 20 tot 25 minuten en serveer ze direct.

Nieuwsgierig geworden naar Het Hartige Bakboek? Kijk hier voor meer informatie!

Foto: Harold Pereira

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
Josee 2019-05-19 06:45:01

Jaa! Hij is gisteren al binnen gekomen 😊😊

Beantwoorden
JO
Rutger 2019-05-21 13:57:27

Heel veel bakplezier ermee!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.