Deze Italiaanse crackers, ook wel ciappe genoemd, zijn heel makkelijk om te bakken en onwijs lekker! Zeker in combinatie met verschillende dips blijf je van deze crackers eten.

Italiaanse crackers met 3 dips

Met dit basisrecept voor Italiaanse crackers kun je volop variëren. Voeg bijvoorbeeld smaakmakers toe aan het deeg, zoals oregano of heel fijn gehakte olijven. Of bestrijk de crackers voor het bakken licht met water en bestrooi ze met zaadjes of met grof zeezout. In dat laatste geval kun je het zou in het deeg wel verminderen. Met dit ciappe recept maak je ongeveer 20 crackers.

Ingrediëntenlijst
  • Voor de Italiaanse crackers
  • 400 gr bloem, bij voorkeur de Italiaanse ‘tipo 00’
  • 200 ml water, lauwwarm
  • 3 el olijfolie
  • 7 gr zout
  • ½ tl gedroogde gist
  • Verder nodig
  • bloem, voor het werkblad
Broodbakbol banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Italiaanse crackers maken

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed daar een stevig brooddeeg van. Kneed het deeg 5-10 minuten door. Doe het deeg in een kom, dek dit af met plasticfolie en laat het 1-2 uur rusten. Het deeg zal een klein beetje gaan rijzen, maar niet zoveel als je gewend bent van brooddeeg.

De crackers bakken

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 30 gram. Rol elk deegbolletje op een bebloemd werkblad ovaal uit, tot het een lengte van 20-25 centimeter heeft. Leg het deeg op de bakplaat en prik het deeg enkele keren in met een vork. Bak de crackers 15-25 minuten, tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster.

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (7)
Natas 2019-08-27 08:15:38

Jammer kan de link naar de tapenade erbij niet openen .
Is ongeldig krijg ik als melding .

Beantwoorden
NA
Rutger 2019-09-15 10:40:19

Inmiddels is de link aangepast en werkt deze wel.

Beantwoorden
Natascha 2019-08-27 08:21:01

Ik kan de link na de tapenade niet openen , staat bij is een ongeldige link.

Beantwoorden
NA
Rutger 2019-09-15 10:40:08

Inmiddels is de link aangepast en werkt deze wel.

Beantwoorden
Walter 2019-08-27 08:57:21

De link naar de dips werkt niet ?!

Beantwoorden
WA
Rutger 2019-09-15 10:39:55

Inmiddels is de link aangepast en werkt deze wel.

Beantwoorden
Wil 2019-08-27 12:18:23

Leuk recept!

Ook wil ik even zeggen dat het zo fijn is dat er nu bij de recepten staat hoe veel stuks je van een recept kan maken! Super!

Beantwoorden
WI
Rutger 2019-09-15 10:38:51

Dankjewel! Ik probeer de hoeveelheid inderdaad zo vaak mogelijk mee te nemen in nieuwe recepten!

Beantwoorden
Yvon 2019-08-28 07:12:36

Dit gaat ook perfekt als je het deeg door de pastamaschine draait. Je kan dan eventueel ook grote platen draaien en na het bakken stukken afbreken. Ik doe dat vaker met brooddeeg en in een goed afgesloten box is dat heel lang houdbaar ook.

Beantwoorden
YV
Rutger 2019-09-15 10:38:11

Wat een leuke tip! Dankjewel!

Beantwoorden
Marika 2019-09-16 14:39:17

De crackers zijn superlekker.
Ik ben ook al fan van je koekjesrecepten.

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-09-23 14:19:40

Dankjewel! Heel leuk om te horen! Geniet er van!

Beantwoorden
Denise 2021-12-30 11:56:20

Hoi Rutger,

ik wil deze vandaag maken voor morgen. Hoe kan ik deze het beste bewaren?

Beantwoorden
DE
Rutger 2021-12-31 11:22:57

Luchtdicht verpakt op kamertemperatuur.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.