Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 500 gr bloem
  • 7 gr gedroogde gist
  • 300 ml water, lauwwarm
  • 50 ml olijfolie
  • 10 gr zout
  • Verder nodig
  • bloem, voor het werkblad
  • sesamzaad
  • maanzaad
  • grof zout

In Italië heten ze grissini, in Engeland bread sticks en in Nederland kennen we ze als soepstengels of broodstengels. Hoe je het ook noemt, lekker is het zeker! Ik serveer ze graag bij een borrelplank of natuurlijk bij een kop soep. Je kunt niet alleen met de topping, maar ook met het deeg zelf variëren. Kneed bijvoorbeeld eens wat kruiden of stukjes olijf door het brooddeeg.

Bread sticks

Bereiding: Bread Sticks

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een soepel brooddeeg van. Kneed het zeker 10 minuten door. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.

Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol deze op een bebloemd werkblad uit tot stengels van zo’n 20-25 centimeter lang en 1 centimeter dik. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met water en bestrooi ze met een topping naar keuze. Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat de bread sticks nog 30 tot 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 ᵒC. Bak de sticks in 13 tot 18 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen op een rooster.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Jonna@burgertrutjesNL 2017-02-02 07:21:21

Er gaat niets boven zelfgemaakte breadsticks. Vooral lekker met sesamzaadjes en kaas.

Beantwoorden
JO