In Italië heten ze grissini, in Engeland bread sticks en in Nederland kennen we ze als soepstengels of broodstengels. Hoe je het ook noemt, lekker is het zeker! Ik serveer ze graag bij een borrelplank of natuurlijk bij een kop soep. Je kunt niet alleen met de topping, maar ook met het deeg zelf variëren. Kneed bijvoorbeeld eens wat kruiden of stukjes olijf door het brooddeeg.

Bread sticks
Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 500 gr bloem
  • 7 gr gedroogde gist
  • 300 ml water, lauwwarm
  • 50 ml olijfolie
  • 10 gr zout
  • Verder nodig
  • bloem, voor het werkblad
  • sesamzaad
  • maanzaad
  • grof zout
makkelijke bakboek desk
makkelijke bakboek mob

Bereiding: Bread Sticks

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een soepel brooddeeg van. Kneed het zeker 10 minuten door. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.

Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol deze op een bebloemd werkblad uit tot stengels van zo’n 20-25 centimeter lang en 1 centimeter dik. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met water en bestrooi ze met een topping naar keuze. Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat de bread sticks nog 30 tot 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 ᵒC. Bak de sticks in 13 tot 18 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen op een rooster.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
Jonna@burgertrutjesNL 2017-02-02 07:21:21

Er gaat niets boven zelfgemaakte breadsticks. Vooral lekker met sesamzaadjes en kaas.

Beantwoorden
JO

U kunt niet meer reageren.