- Voor de hartige hapjes
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 6 -8 chipolataworstjes
- 1 ei, losgeklopt
- sesamzaad, om te bestrooien
Met dit recept bak je heel makkelijk mini-saucijzenbroodjes. Heerlijk voor bij de borrel of gewoon als hapje tussendoor. Door gebruik te maken van chipolataworstjes is de vulling al gelijk goed op smaak. Je kunt zelf kiezen welke smaak of soort chipolataworstjes je gebruikt, er zijn tegenwoordig verschillende versies te koop. Natuurlijk kun je zelfgemaakt bladerdeeg gebruiken, neem dan de helft van dit basisrecept. Maar om het recept lekker makkelijk te houden ben ik uitgegaan van een rol koelvers bladerdeeg.
Bereiding: Makkelijke mini-saucijzenbroodjes
Haal het bladerdeeg 10 minuten voordat je het gaat gebruiken uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg een worstje aan het begin van het deeg en rol deze in het deeg tot het rondom ingepakt is. Maak het laatste stukje licht vochtig met water, snijd het deeg (zodat het nog iets overlapt) af en druk het deeg op de naad goed vast. Doe dit met alle worstjes. Snijd de rolletjes in 3 of 4 stukken en leg deze met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met ei en strooi er wat sesamzaadjes over. Bak de mini-saucijzenbroodjes in 20 tot 30 minuten goudruin en gaar. Serveer ze (lauw)warm.
Foto: Erik Spronk
