- Voor het deeg
- 1 recept hartige taartdeeg op basis van gist
- Voor de vulling
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- 1-2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 gr bladspinazie
- 75 gr zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en in stukjes
- 4 eieren
- 200 gr crème fraîche
- peper & zout
- snuf nootmuskaat
- 150 gr brie
- 75 gr gezouten cashewnoten
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- bloem, voor het werkblad
- olijfolie, om in te bakken
Een quiche met spinazie en brie, veel Franser wordt het niet. In deze spinaziequiche geniet je van zachte spinazie, gesmolten brie en knapperige cashewnoten. Dit spinaziequiche recept is super makkelijk te maken.
Eens wat anders proberen? Vervang de brie in deze spinaziequiche door geitenkaas, feta of strooi (oude) kaas over de quiche. Een andere optie is gebakken paddenstoelen toevoegen aan de vulling, dit is ook erg lekker! Deze quiche met spinazie is vegetarisch, maar als je dat wilt kun je eenvoudig stukjes gebakken kippendij toevoegen aan de vulling.
Met dit recept maak je een brie-spinazie quiche voor 4-6 personen.
Zelf quiche met spinazie maken
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een lage quichevorm (met een doorsnede van ongeveer 28 centimeter) in met boter.
Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap die groot genoeg is om de quichevorm mee te bekleden. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en snijd het aan de bovenkant recht af.
Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan en bak daar de gesnipperde rode ui en de gehakte knoflook enkele minuten in. Voeg de bladspinazie in gedeeltes toe en bak deze mee totdat de spinazie is geslonken. Voeg de stukjes zongedroogde tomaat toe en laat het mengsel iets afkoelen.
Klop de eieren met de crème fraîche door elkaar en breng dit op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Schep de vulling in de vorm en schenk daar het eimengsel over. Snijd de brie in plakken en leg deze erop. Bestrooi de quiche tot slot met de cashewnoten. Bak de brie-spinazie quiche in 40-50 minuten gaar en serveer hem (lauw)warm of afgekoeld.
Foto: Erik Spronk






