- Voor de quiche
- scheut olijfolie
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2-3 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 400 gr pompoen, geschild en in blokjes
- 4-6 takjes tijm
- 1 rol Tante Fanny vers quiche & taartdeeg 300 gr
- 250 gr kikkererwten, uit blik of pot of gekookt
- 125 ml crème fraiche
- 3 eieren
- ½ tl cayennepeper
- zout
- 200 gr feta
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- rucola
Deze smaakvolle quiche is snel te maken en superlekker. Binnen een kwartier heb je hem in de oven staan en een klein uur later kan je er heerlijk van gaan genieten! De kikkererwten geven een verrassend lekkere textuur aan de vulling. De cayennepeper en de feta zorgen ervoor dat de quiche goed op smaak is. Perfect voor na een herfstige boswandeling!
Bereiding: Quiche met kikkererwten, pompoen en feta
Verwarm de oven voor op 180 ⁰C en vet een lage quichevorm in met boter. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit daarin de rode ui met de knoflook. Voeg de blokjes pompoen toe en laat deze ongeveer 5 minuten meebakken. Ris de blaadjes van de takjes tijm en bak deze nog kort mee.
Bekleed de vorm met het quichedeeg en vouw het deeg aan de rand om, zodat de rand daar iets dikker wordt. Verdeel het pompenmengsel over het deeg en schep daar de kikkererwten op. Meng de crème fraiche met de eieren, de cayennepeper en wat zout en giet dit in de quichevorm. Verkruimel de feta over de quiche. Bak de quiche 45 tot 55 minuten en serveer deze (lauw)warm. Garneer de quiche op het laatste moment nog met wat rucola.
Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny degen.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
hai Rutger
Voor mij je nog steeds de enige echte mr Heel Holland bakt.
Wat ik jammer vind is dat er wel heel veel reclame op je site staat. Bij dit recept alleen al zie ik 4 reclames (inclusief tante Fanny)

Ziet er lekker uit! Wat een leuk idee om kikkererwten in een quiche te verwerken! Ik ga hem zeker bakken!
BeantwoordenIk heb deze quiche vanavond gebakken en hij was heel lekker. Deze gaan we zeker vaker eten!
BeantwoordenHet is een lage quichevorm met een diameter van ongeveer 28 centimeter.
Beantwoorden
In een kwartier in de oven...? Dan vergeet je wel even de verschrikkelijke tijd die het kost om een pompoen te slachten, haha. Maar de moeite waard hoor!
BeantwoordenDat is wel een vervelend klusje ja. Maar gelukkig was het de moeite waard!
Beantwoorden
