Deze smaakvolle quiche is snel te maken en superlekker. Binnen een kwartier heb je hem in de oven staan en een klein uur later kan je er heerlijk van gaan genieten! De kikkererwten geven een verrassend lekkere textuur aan de vulling. De cayennepeper en de feta zorgen ervoor dat de quiche goed op smaak is. Perfect voor na een herfstige boswandeling!

Quiche met kikkererwten, pompoen en feta
Ingrediëntenlijst
  • Voor de quiche
  • scheut olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2-3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 400 gr pompoen, geschild en in blokjes
  • 4-6 takjes tijm
  • 1 rol Tante Fanny vers quiche & taartdeeg 300 gr
  • 250 gr kikkererwten, uit blik of pot of gekookt
  • 125 ml crème fraiche
  • 3 eieren
  • ½ tl cayennepeper
  • zout
  • 200 gr feta
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • rucola
Makkelijke bakboek banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Bereiding: Quiche met kikkererwten, pompoen en feta

Verwarm de oven voor op 180 ⁰C en vet een lage quichevorm in met boter. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit daarin de rode ui met de knoflook. Voeg de blokjes pompoen toe en laat deze ongeveer 5 minuten meebakken. Ris de blaadjes van de takjes tijm en bak deze nog kort mee.

Bekleed de vorm met het quichedeeg en vouw het deeg aan de rand om, zodat de rand daar iets dikker wordt. Verdeel het pompenmengsel over het deeg en schep daar de kikkererwten op. Meng de crème fraiche met de eieren, de cayennepeper en wat zout en giet dit in de quichevorm. Verkruimel de feta over de quiche. Bak de quiche 45 tot 55 minuten en serveer deze (lauw)warm. Garneer de quiche op het laatste moment nog met wat rucola.

Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny degen.

Quiche met kikkererwten, pompoen en feta

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (5)
lies 2016-10-22 08:35:30

hai Rutger

Voor mij je nog steeds de enige echte mr Heel Holland bakt.
Wat ik jammer vind is dat er wel heel veel reclame op je site staat. Bij dit recept alleen al zie ik 4 reclames (inclusief tante Fanny)

Beantwoorden
LI
Rutger 2016-10-25 13:55:47

Hallo Lies! Dankjewel voor je berichtje! Het bedenken, bakken, fotograferen, uitwerken en inplannen van de recepten kost mij veel tijd. Het is heel leuk om te doen, maar dus ook heel tijdrovend. De advertenties zijn een vorm van inkomsten voor mij, waardoor ik voor jullie alle lekkere recepten kan bedenken en plaatsen. Ik hoop dat je nog veel bakinspiratie krijgt van mijn recepten.

Beantwoorden
Isabelle 2016-10-25 19:44:47

Ziet er lekker uit! Wat een leuk idee om kikkererwten in een quiche te verwerken! Ik ga hem zeker bakken!

Beantwoorden
IS
Frederique 2016-10-30 00:31:45

Ik heb deze quiche vanavond gebakken en hij was heel lekker. Deze gaan we zeker vaker eten!

Beantwoorden
FR
Nigel 2016-11-06 11:19:21

Wat is de diameter van je quichevorm?

Beantwoorden
NI
Rutger 2016-11-06 19:59:58

Het is een lage quichevorm met een diameter van ongeveer 28 centimeter.

Beantwoorden
Margreeth 2017-10-21 10:37:12

In een kwartier in de oven...? Dan vergeet je wel even de verschrikkelijke tijd die het kost om een pompoen te slachten, haha. Maar de moeite waard hoor!

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-10-23 09:01:12

Dat is wel een vervelend klusje ja. Maar gelukkig was het de moeite waard!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.