- Voor de quiche
- scheut olijfolie
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2-3 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 400 gr pompoen, geschild en in blokjes
- 4-6 takjes tijm
- 1 rol Tante Fanny vers quiche & taartdeeg 300 gr
- 250 gr kikkererwten, uit blik of pot of gekookt
- 125 ml crème fraiche
- 3 eieren
- ½ tl cayennepeper
- zout
- 200 gr feta
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- rucola
Deze smaakvolle quiche is snel te maken en superlekker. Binnen een kwartier heb je hem in de oven staan en een klein uur later kan je er heerlijk van gaan genieten! De kikkererwten geven een verrassend lekkere textuur aan de vulling. De cayennepeper en de feta zorgen ervoor dat de quiche goed op smaak is. Perfect voor na een herfstige boswandeling!
Bereiding: Quiche met kikkererwten, pompoen en feta
Verwarm de oven voor op 180 ⁰C en vet een lage quichevorm in met boter. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit daarin de rode ui met de knoflook. Voeg de blokjes pompoen toe en laat deze ongeveer 5 minuten meebakken. Ris de blaadjes van de takjes tijm en bak deze nog kort mee.
Bekleed de vorm met het quichedeeg en vouw het deeg aan de rand om, zodat de rand daar iets dikker wordt. Verdeel het pompenmengsel over het deeg en schep daar de kikkererwten op. Meng de crème fraiche met de eieren, de cayennepeper en wat zout en giet dit in de quichevorm. Verkruimel de feta over de quiche. Bak de quiche 45 tot 55 minuten en serveer deze (lauw)warm. Garneer de quiche op het laatste moment nog met wat rucola.
Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny degen.
Foto’s: Erik Spronk


