- Voor de beignets
- fruit naar keuze, zie uitleg
- 200 gr bloem
- ¼ tl zout
- 250 ml bier
- 1 ei, losgeklopt
- Verder nodig
- zonnebloem- of arachideolie, om in te frituren
- poedersuiker, om te bestuiven
Iedereen kent de klassieke appelbeignets die met oud & nieuw gebakken worden. Maar wist je dat je met datzelfde beslag ook heel makkelijk beignets van ander fruit kunt maken? En hoe leuk is het om een grote schaal met verschillende soorten beignets te serveren op oudjaarsavond? Onwijs feestelijk! Dit zijn mijn drie favoriete variaties op de klassieke appelbeignets!
Gebruik bereide stoofpeertjes, gekocht of zelfgemaakt (bijvoorbeeld zoals in dit recept). Snijd de stoofperen in parten en dep ze goed droog met keukenpapier voordat je ze door het beslag haalt.
Wel gedroogde abrikozen minimaal een nacht in een vloeistof naar keuze. Dat kan gewoon water zijn, maar ook vruchtensap of een combinatie van water en bijvoorbeeld amandellikeur. Laat de gewelde abrikozen goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier voordat je ze door het beslag haalt.
En de laatste variant is misschien wel een bekendere, maar hij blijft zó lekker. Banaan! Snijd de banaan daarvoor in stukken en haal deze door het beignetbeslag. Als je wilt kun je de banaan nog bestuiven met wat kaneel voordat je hem in het beslag dompelt.
Bereiding: Stoofperenbeignets, abrikozenbeignets & bananenbeignets
Verwarm de olie voor op 180 °C in een frituurpan of grote gietijzeren pan. Bereid het fruit voor als in bovenstaande tekst is beschreven.
Meng voor het beslag de bloem en het zout in een kom. Voeg geleidelijk aan het bier toe en mix dit tot een glad beslag. Voeg als laatste het ei toe en meng dit nog kort door. Haal het fruit door het beslag zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Laat ze met behulp van twee vorken in de hete olie glijden. Bak de beignets 4 tot 6 minuten tot ze goudgeel zijn en keer ze halverwege.
Laat de beignets uitlekken op een paar lagen keukenpapier en serveer ze (lauw)warm, bestoven met poedersuiker. Afgekoelde beignets kun je kort opwarmen in de oven op 160 °C.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Lekker hoor, dit recept. Hoelang van te voren zou je ze kunnen maken dat ze nog goed op te piepen zijn met oudjaarsdag/avond?
Beantwoorden
Verse Ananas is een heel 'dankbare' vrucht om beignets van te maken! Je kunt zeker ook blik ananas gebruiken, maar de verse ananas is meer 'tangy'
BeantwoordenKan ik ze ook in de oven bakken? Eventueel met olie in de schaal?
BeantwoordenDat gaat helaas niet lukken. Het kan wel in een pan op het fornuis, gevuld met olie.
Beantwoorden
Heee Rutger, ik ga/wil dit recept volgende week proberen, heb je nog een tip over welk bier te gebruiken? Met vriendelijke groet Maurice.
BeantwoordenBeste Rutger, als ik er geen bier in wil doen, kan ik dan gewoon 250 ml water gebruiken?
Moet ik er dan wel iets van bakpoeder aan toevoegen?
Beantwoorden