Dit is echt perfect voor bij het paasontbijt! Makkelijk te maken en heel erg lekker. De vloeibare dooier en de knapperige toast vullen elkaar goed aan en met de garnering je naar hartenlust variëren. Wat ook heel fijn is dat je er veel tegelijk kan maken, dus snel voor de hele familie een mooi ontbijtgerechtje op tafel.

Ei in toast met kaas en bieslook
Ingrediëntenlijst
  • Voor de cups
  • 4 witte boterhammen
  • 40 gr boter, op kamertemperatuur
  • 4 plakken kaas
  • 4 eieren
  • 1 el verse bieslook, gehakt
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • peper en zout
Makkelijke bakboek banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Ei in toast maken

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Rol de boterhammen met een deegroller plat en verwijder daarna de korstjes. Besmeer het brood met een laag boter. Vet cupcakevormpjes in met boter en bekleed deze met het brood, waarbij de boter aan de buitenkant zit (dus tegen de vorm aan). Druk het brood goed aan in de vorm. Duw vervolgens de kaas tegen het brood en zorg dat alle kanten bedekt zijn met kaas.

Breek een ei boven ieder vormpje en zorg dat de dooier heel blijft. Bestrooi het ei met de gehakte bieslook en bak de ‘ontbijtmuffins’ voor 13 tot 17 minuten, tot het eiwit gestold is maar de dooiers nog wat vloeibaar zijn. Bestrooi met peper en zout en serveer het ei in toast zo warm mogelijk.

Tip: In plaats van de kaas kun je het brood ook bekleden met ham of uitgebakken bacon.

Ei in toast met kaas en bieslook

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (8)
Je@net 2016-03-20 08:30:16

Een goed begin van de dag....ziet er heerlijk uit!

Beantwoorden
JE
Tannie Vink 2016-03-20 11:21:30

Mmmmm. Als het net zo lekker smaakt als het er uitziet, is het helemaal goed .

Beantwoorden
TA
Ansje Sap 2016-03-22 17:32:11

Lekker zeg en inderdaad heel makkelijk om te maken. Ga ik zeker een keer doen.

Beantwoorden
AN
besseum 2017-03-07 14:52:33

ik heb hem gemaakt met ham (gekookte Proscuito) en daar wat geraspte kaas over en dan het ei.....
smaakte heerlijk! makkelijk en presenteert leuk! een volgende keer vet ik toch het bakvormpje in,
kreeg hem er nu lastig uit.

Beantwoorden
BE
Rutger 2017-03-07 17:50:11

Klinkt ook heerlijk met ham! Jammer dat hij er lastig uit kwam, met invetten moet het goedkomen.

Beantwoorden
Annette 2017-05-13 11:33:05

Volgens mij stond een dergelijk recept ooit in the Good Food, tenminste het is al jaren mijn succesnummer met de paasbrunch.
Heerlijk om er een klein scheutje slagroom over te doen.
En dan een asperge indopen. Mmmmmm.

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-05-19 10:03:22

Dat klinkt inderdaad ook erg lekker!

Beantwoorden
Eileen 2018-06-18 12:08:03

Hoi Rutger,

Denk je dat ik ze ook in een ramequin zou kunnen bakken?
Alvast bedankt voor je reactie.

Groetjes
Eileen

Beantwoorden
EI
Rutger 2018-06-20 17:08:00

Dat kan zeker!

Beantwoorden
Jeanne 2021-03-30 21:56:04

Hallo Rutger,
Kan ik dit behalve het ei en bieslook een avond van tevoren al klaar zetten.
Alvast bedankt voor u antwoord.

Beantwoorden
JE
Rutger 2021-04-05 11:15:40

Je kunt alles wel klaarzetten, maar ik zou het op de ochtend zelf pas echt maken.

Beantwoorden
Kathy porte 2022-03-14 12:00:56

Kan dit ook met een ander soort brood?

Beantwoorden
KA
Rutger 2022-03-20 13:11:57

Tuurlijk! Wat jou lekker lijkt.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.