Deze pannenkoek bak je niet in een pan, maar in een braadslee in de oven. Deze ovenpannenkoek is een heerlijke lichte en luchtige pannenkoek uit de oven met een knapperige bovenkant! En het rode fruit en de citroenboter maken ‘m nog lekkerder! Het recept voor dit makkelijke recept komt uit het boek De snelle bakplaat van Rukmini Iyer. In het boek vind je 75 recepten met een bereidingstijd van 10 minuten en een oventijd van maximaal 30 minuten. Zeker niet alleen zoet, maar vooral maaltijd- en lunchrecepten!
- Voor de oven pannenkoek
- 50 gr boter
- 250 gr ricotta
- 4 eieren
- 200 ml melk
- 50 gr fijne suiker
- 150 gr bloem
- 1 ½ tl bakpoeder
- 100- 150 gr frambozen, bramen & blauwe bessen (kan uit de diepvries)
- Voor de citroenboter
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 30 gr poedersuiker
- sap en schil van ½ citroen
- Verder nodig
- poedersuiker, om te bestuiven
Bereiding: Pannenkoek uit de oven met ricotta en bosvruchten
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de boter in een braadslee of ovenschaal van ongeveer 20 x 30 centimeter en zet deze in de oven, om zo de boter te laten smelten.
Klop de ricotta samen met de eieren, melk en suiker en giet de gesmolten boter uit de braadslee erbij. Roer de bloem en het bakpoeder erdoor tot het beslag egaal is. Giet het beslag in de hete beboterde braadslee.
Verdeel de frambozen, bramen en blauwe bessen over het beslag en zet de braadslee 25-30 minuten in de oven, tot de pannenkoek goudbruin en goed gerezen is.
Klop intussen de zachte boter samen met de poedersuiker, citroenrasp en het citroensap tot een luchtige citroenboter.
Bestrooi de ovenpannenkoek voor het serveren met poedersuiker, snijd ‘m in stukjes en serveer de pannenkoek met de citroenboter.
Ben je nieuwsgierig geworden naar De snelle bakplaat? Kijk hier voor meer informatie!
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Lekker! Lijkt op Dutch baby! Alleen wordt bij deze variant het fruit meegebakken. Wel zo handig🤗
Hij staat voor morgen in de planning.
Bedankt! Heb al menig recept van je gemaakt en allemaal even lekker.
Groetjes,
Petra
Wat een super gerecht.
Frambozen uit de diepvries ging idd prima.
Verder heb ik witte speltbloem gebruikt en fors minder suiker (2 zakjes vanillesuiker) en de schaal ging schoon op. Ga dit zeker vaker maken.
U kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.