Op mijn negentiende had ik voor het eerste een goede vakantiebaan, met een mooi banksaldo aan het eind van de zomer. Ik wilde daar perse zo’n glanzende keizerrode KitchenAid standmixer van kopen. Mijn ouders vroegen zich vooral af wat ik daar in vredesnaam mee ging doen. Door het argument dat hij ook heel mooi stond in de keuken zou staan, waren ook zij om. En zo gebeurde het. Ik kocht enthousiast mijn mixer en zette deze trots in mijn keuken. In het begin gebruikte ik hem nog niet heel vaak, maar als snel stond hij bijna iedere dag wel een keer aan. Ik had toen niet kunnen weten hoeveel overuren deze mixer in de toekomst nog zou gaan draaien. Ik heb hem nog steeds, met zijn grote broer ernaast. En daarnaast nog redelijk wat accessoires. Sinds kort heb ik deze spiraalsnijder met schil- en ontpitfunctie en daar ben ik ook heel blij mee.

Review spiraalsnijder Kitchenaid

Het hulpstuk bevat verschillende onderdelen, die je los van elkaar, of sommige tegelijk, kunt gebruiken. Zo is er een krulmes met een ontkerner van 12 millimeter doorsnede, waarmee je groente of fruit kunt snijden, met geen of een kleine kern. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een courgette, komkommer of aardappel (superleuk om aardappeltwisters mee te maken!). De plakjes zijn 4 millimeter dik. Ook is er krulmes met een ontkerner van 23 centimeter doorsnede, voor groente of fruit met een grotere kern. Deze is ideaal voor appels.

Review spiraalsnijder Kitchenaid

Daarnaast zitten er ook nog twee spiraalmessen bij. Die zijn helemaal hot tegenwoordig, ideaal om van bijvoorbeeld courgettes ‘spaghetti’ te maken. Met dit hulpstuk maak je dunne sliertjes van je groente of fruit. Je kunt sliertjes maken van 4 bij 4 millimeter, of van 4 bij 6 millimeter. Tot slot zit er een schilmes bij dat je in combinatie kunt gebruiken met de andere vier messen. De grote ontkerner met het schilmes samen is mijn favoriete combinatie. Ideaal om appels mee te verwerken voor een appeltaart (of bak er gelijk een paar, nu het toch zo makkelijk gaat!).

Review spiraalsnijder KitchenaidReview spiraalsnijder KitchenaidReview spiraalsnijder Kitchenaid

Het systeem is makkelijk in gebruik. Je doet het grote hulpstuk in de standmixer en klikt er de hulpstukken in die je wilt gebruiken. Vervolgens zet je datgene dat je wilt snijden en/of schillen op een pin en plaats deze in het hulpstuk. Mixer aanzetten en een kind kan de was doen.

Zelf ben ik erg tevreden met dit nieuwe accessoire en ik weet zeker dat ik er heel veel appeltaarten mee zal gaan bakken. Ook de ‘spaghetti’ van courgette heb ik inmiddels al een paar keer gemaakt en ook die gaat zeker nog vaker gegeten worden.

Deze review werd mede mogelijk gemaakt door KitchenAid.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (9)
Janny Lovink 2016-03-10 12:52:34

LIJKT ME EEN SUPER MOOI APPARAAT, ZELF HEB IK OOK ALLES VAN KITCHEN-AID, DUS DIT ZOU OOK EEN MOOIE AANVULLING ZIJN.

Beantwoorden
JA
Janny Lovink 2017-05-05 20:22:32

Ik heb hem in middels al gekocht, en verschillende keren gebruikt, het is voor mij een super apparaat, en ik zou hem niet meer willen missen, ik ben er zeer tevreden over.

Beantwoorden
JA
Ilona 2016-03-10 17:04:22

Wat een handig apparaat? Ik ga even sparen☺️

Beantwoorden
IL
Lekkerkerker 2016-03-10 17:08:38

Ik heb ook een appelrode ,
Zo trots op de machine , maar ik vind deze snijder een geweldige aanvulling,

Beantwoorden
LE
Je@net 2016-03-10 19:24:20

Handig apparaatje. Zelfs mijn man werd enthousiast....en dat moet je hebben :o)

Beantwoorden
JE
Arja 2016-03-10 19:48:28

Ik hoop ooit op een mooie kitchenaid in me keuken, wat een veelzijdige machine is het toch geworden.En wordt daardoor aldoor mooier en mooier.

Beantwoorden
AR
Nienke 2016-03-10 20:46:36

Hallo Rutger ik heb precies dezelfde maar ik had een vraagje kun je met deze accessoire ook appels schillen zonder schijfjes dus alleen de schil er af liefs Nienke

Beantwoorden
NI
Denise 2016-09-09 22:18:11

Ja dat kan, hewoon alleen de schiller bevestigen en verder geen mes

Beantwoorden
DE
Jolanda van de Velden 2016-03-10 21:02:32

Hai Rutger, ik heb altijd een ouderwetse appelschilmachine gebruikt. Die heeft altijd moeite zodra de klokhuizen van bijv. de goudrenet slecht worden. Hoe doet deze dat? Trekt hij zich daar wat van aan? Of lukt het hem toch zulke appels gewoon te schillen/snijden/ontkernen.

Heel benieuwd naar je reactie! Groetjes vanuit Oostenrijk! Jolanda

Beantwoorden
JO
Karin 2016-03-11 15:22:16

Heb je geen enkel nadeel kunnen ontdekken? De review is zo kritiekloos dat het lijkt op een gesponsord bericht. Op diverse you tube reviews is kritiek te vinden op de nauwkeurigheid van de messen en de hoeveelheid groente of fruit die overblijft door de wijze van snijden.

Beantwoorden
KA
Elly 2017-08-21 15:08:29

kan je wat leuke recepten hiermee op je site zetten ,m.n voor aardappelen

Beantwoorden
EL
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.