Als je naar Parijs gaat dan kun je er niet omheen. Op bijna iedere hoek vind je wel een patisserie of boulangerie, de één met nog meer lekkere dingen dan de ander. Na uitgebreid vooronderzoek heb ik dit lijstje samengesteld met de 12 leukste en lekkerste (banket)bakkers in Parijs. Natuurlijk moesten we de proef op de som nemen en dus zijn we in een paar dagen tijd alle adressen langs geweest om foto’s te maken en uiteraard wat te proeven. Foto’s daarvan kun je ook al vinden in dit artikel met de lekkerste Franse patisserie en in dit artikel met de lekkerste Franse broden en broodjes! Het leukste is natuurlijk om alles zelf te proeven! Dus ga je een weekendje naar Parijs, met deze tips vind je de beste patissiers en boulangers in Frankrijks hoofdstad!

Heb jij een favoriet adres in Parijs?

Ladurée

Één van de bekendste patisserieën in Parijs en wat mij betreft het adres waar je moet zijn voor de lekkerste macarons! Bij binnenkomst krijg je al een overzicht met daarop de (seizoens)smaken van de macarons, zodat je in de rij (want die staat er meestal wel) alvast uitgebreid kunt bedenken welke smaken er in het doosje moeten straks! Naast macarons vind je hier onder andere prachtige taarten en gebakjes, heerlijke croissantjes en de lekkerste financiers die ik in Parijs heb geproefd! Op de locatie aan de Av. des Champs-Élysées kun je ook in de tearoom genieten van alle heerlijkheden!

Je vind Ladurée op meerdere plaatsen, wij gingen naar die op 75 Avenu des Champs-Élysées. https://www.laduree.fr/

laduree
laduree
laduree

Des Gâteaux et du Pain

Deze prachtige patisserie zag ik voorbij komen in het programma van Estée Strooker. Patissier Claire Damon werkt voornamelijk met seizoensproducten en maakt daar echt waanzinnig mooie en lekkere taartjes mee! Je komt veel fruit tegen in alle producten en de tarte tatin is echt een aanrader! Naast patisserie vind je hier ook broden en viennoiserie.

Je vindt Des Gâteaux et du Pain op meerdere plaatsen, wij gingen naar die op 89 Rue du Bac. http://www.desgateauxetdupain.com/

Des Gâteaux et du Pain
Des Gâteaux et du Pain

La Pâtisserie des Rêves

Wat je gelijk opvalt in deze prachtige patisserie is de geweldige vormgeving. Onder grote glazen stolpen vind je de mooiste taarten en broden. Samen vormen ze een bij futuristisch geheel. Op het moment dat je iets wilt kopen wordt dat uit een andere koeling gehaald. De taarten in de stolpen zijn dus enkel de showroom van deze banketbakker. Deze winkel is echt een totaalbeleving, met ook onwijs aardige medewerkers (in elk geval de dag dat wij er waren). La Pâtisserie des Rêves is onder andere heel bekend door hun brioches (in 2017 gekroond tot de beste brioches). De getoerde brioche (brioche feuilletée) is echt heerlijk, die moet je hier zeker proeven!

Update 2023: deze patisserie bestaat helaas niet meer. Je vond de winkels van La Pâtisserie des Rêves op verschillende plekken in Parijs. Wij gingen naar die op 93 Rue du Bac. http://lapatisseriedesreves.com/fr/

La Pâtisserie des Rêves
La Pâtisserie des Rêves
La Pâtisserie des Rêves

La boutique Fou de Patisserie

Het concept van deze winkel is echt geweldig! Het is eigenlijk een samenwerking van meerdere toppattisiers in Parijs. Zij leveren allemaal enkele van hun producten aan deze winkel. Het assortiment is wisselend waardoor er altijd nieuwe en verrassende dingen te vinden zijn. Fou de Patisserie is naast deze winkel ook een Frans maandelijks tijdschrift dat helemaal gewijd is aan patisserie. Naast veel gebak, taarten en andere zoetigheid vind je ook deze tijdschrijften en verschillende boeken op dit adres. Regelmatig zijn er ook proef- en signeersessies van bekende Franse patissiers. Ik ben fan van Fou de Patisserie! Waarom hebben we dit in Nederland niet!

Je vindt la boutique Fou de Patisserie op 45 Rue Montorgueil. http://www.foudepatisserie.com/

Fou de Patisserie
Fou de Patisserie
Fou de Patisserie

Eric Kayser

Ondanks dat dit een keten is met veel verschillende bakkerijen vind je hier mooie producten van een fijne kwaliteit. Veel taarten, versgebakken brood, financiers in verschillende vormen en smaken en prachtig gebak met meringue. Het liefst wil ik hier (zoals eigenlijk bij alle adressen in dit lijstje) overal een stukje van proeven!

Je vindt de winkels van Eric Kayser op meerdere plekken. Wij gingen naar die op 8 rue Monge. https://www.maison-kayser.com/

Eric Kayser
Eric Kayser
Eric Kayser

Pierre Hermé

Pierre Hermé is een grote naam in de Franse patisserie. Een bezoek aan één van zijn winkels mag je dan ook eigenlijk niet overslaan als je in Parijs bent. Je vind hier heerlijke macarons met verrassende en soms wat experimentele smaken. Tijdens ons bezoek aan deze patisserie was het erg druk. Niet gek, want echt alles in de winkel zag er schitterend uit. Mijn favoriet deze keer waren de passievrucht macarons! Wat een intens lekkere smaak!

Je vindt Pierre Hermé op meerderde plekken, wij bezochten die op 72 Rue Bonaparte. https://www.pierreherme.com/

Pierre Herme
Pierre Herme

Michalak

In de patisseriewinkels van Christophe Michalak vind je hippe en moderne patisserie. Taart in potjes en onder stolpjes, chocolade in de vorm van een casettebandje of teenslipper of prachtige soezen met meerdere vullingen. Wij proefden een taartje met onder andere yuzu crème, kruimels van karamel en limoengel! Heel erg lekker!

Ook de winkels van Michalak vind je op meerdere locaties, wij bezochten die op 16 Rue de la Verrerie. http://christophemichalak.com/

Michalak
Michalak
Michalak

Poilâne

In deze boulangerie vind je voornamelijk broden. Heerlijke broden! De broden worden gebakken in een grote houtoven en smaken heerlijk! Van grote landbroden tot kleine broodjes, je vind ze hier allemaal. Naast de bakkerij is een eetcafé waar je gelijk kunt genieten van al het lekkers dat vers gebakken wordt.

Je vind Poilâne op meerdere plekken, wij gingen naar 8 Rue du Cherche-Midi. https://www.poilane.com/

poilane
poilane

L’Éclair de Génie

In deze winkel vind je bijna alleen maar eclairs! Gevuld met alles dat je je maar kunt bedenken! Daarnaast vind je er enkele op eclairs geïnspireerde gebakjes en bonbons. De versie met pistache en kersen was onze favoriet! Van eclairs kun je er nooit genoeg hebben!

Ook deze winkel vind je op meerdere plekken, wij gingen naar 14 rue Pavée.  www.leclairdegenie.com

L’Éclair de génie
L’Éclair de génie

Stohrer

Dit is de oudste patisserie in Parijs. Het is een sfeervolle winkel met een heel uitgebreid assortiment. Brood en banket, zoet en hartig, chocolade en confiserie. Je vind het hier allemaal.

Je vind Stohrer op 51 Rue Montorgueil. www.stohrer.fr

Stohrer
Stohrer
Stohrer
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (5)
Mary 2018-08-29 08:54:38

Wat een heerlijkheden , je zou willen dat je daar was.
Dank voor dit allemaal te mogen zien
Mary

Beantwoorden
MA
Coby Bock 2018-08-29 09:17:01

O wat een lekkers je weet niet wat te kiezen.
Het is allemaal lekker.
Groetjes Coby

Beantwoorden
CO
walter 2018-08-29 09:46:55

Mooi om in een citytrip te combineren. Probleem zal zijn er niet overal te gaan proeven anders met overgewicht op de trein terug :)

Beantwoorden
WA
Rutger 2018-09-16 13:38:56

Wat een herkenbaar probleem :)

Beantwoorden
Yvonne 2018-08-29 10:24:36

En ik mis Fauchon - https://www.fauchon.com/ - niet alleen een patisserie, dat is waar, maar wel van oudsher een belevenis. Koop 'Un après-midi à Paris' of 'Le bonheur de Paris' thee voor bij je macaron of éclair.

Beantwoorden
YV
Rutger 2018-09-16 13:38:37

Dank voor de tip! Daar ga ik de volgende keer zeker naar toe!

Beantwoorden
Gerrit Jan 2020-05-09 16:03:59

Ik mis Ciryl Lignac aan de Rue Paulbert onder andere(11e)

Beantwoorden
GE
Rutger 2020-05-11 13:46:01

Goede toevoeging! Dat is ook een hele fijne patissier!

Beantwoorden