Tijdens een weekendje Parijs mag een bezoek aan één van de kookwinkels die Parijs rijk is niet ontbreken. Want naast alle heerlijke patisserieën (die check je in dit artikel) vind je ook heel veel fijne kookwinkels in Parijs. Ben je op zoek naar de perfecte canelé-vormpjes, toffe bonbonvormen, tarteletteringen in alle maten of een supermooi koperen pannetje. Ik weet zeker dat je ze in één van deze kookwinkels gaat vinden! Dit zijn de leukste kook- en bakwinkels in Parijs!

A. Simon

Bij A. Simon vind je veel servies en prachtig porselein. Bakjes, schaaltjes, kannetjes, bordjes, ze hebben het hier allemaal. Daarnaast hebben ze hier ook de nodige benodigdheden voor patisserie en wat apparatuur. De winkel heeft een uitgebreid assortiment. Je vindt A. Simon op 48-52 rue Montmartre.

 A. Simon parijs

E. Dehillerin

In deze kookwinkel kijk je echt je ogen uit. Prachtige koperen pannen, messen in alle soorten en maten, bakvormen en heel veel andere keukengerei. Al het kleinere keukengerei is uitgestald in een soort cakeblikken, wat een hele leuke sfeer geeft. Het plafond hangt vol met bakringen en werkelijk overal waar je kijkt staat of hangt wel iets. In de kelder vind je professioneel gereedschap voor restaurants, met onder andere de grootste pannen die ik ooit gezien heb in een winkel. Je vindt E. Dehillerin op 18-20 rue Coquillière.

E. Dehillerin

G. Detou

Je kunt G. Detou dan misschien niet echt een kookwinkel noemen, maar toch mag deze winkel niet ontbreken in dit rijtje. Je vind hier heel veel ingrediënten om te bakken en koken. Zo hebben ze een rijke verzameling aan (natuurlijke) extracten en kleurstoffen, veel verschillende soorten suikers, chocolades, gedroogde vruchten, noten, jams, maar ook confiserie en veel jams en chutneys. Het is echt een walhalla voor bakliefhebbers! In de winkel daarnaast (ook van Detou) vind je nog meer verse delicatessen om mee te koken. Daar koop je onder andere verschillende soorten vlees, oliën, fonds en vis. Deze geweldige winkel vind je op 58 rue Tiquetonne.

G. Detou

La Bovida

In deze ruim gesorteerde kookwinkel vind je werkelijk van alles! Van bakvormen tot disposables en van keukenapparatuur tot gouden kartonnetjes waar je gebakjes prachtig op uitkomen. Je vindt La Bovida op 36 rue Montmartre.

La Bovida

Mora

Dit is de winkel uit dit rijtje waar ik het meest hebberig wordt. Deze kookwinkel bestaat sinds 1814 en je vindt hier heel veel bakspullen. Denk daarbij aan toffe taartringen in alle vormen, uitstekers, bakmatjes en madeleinevormen. Deze bakwinkel in Parijs mag je echt niet overslaan! Je vindt Mora op 13 rue de Montmarte.

Mora

Librarie Gourmande

In deze enorme kookboekenwinkel vind je alleen maar kookboeken. De boeken zijn voornamelijk Franstalig, maar er is ook een selectie met boeken in andere talen. Hier kun je met gemak een hele middag doorbrengen met je neus in de boeken. Je vind deze kookboekenwinkel op 92-96, rue Montmarte.

Librairie gourmande

Deco reliëf

In deze winkel vind je alleen maar benodigdheden voor patisserie. Van een wand vol bonbonvormen tot een uitgebreide selectie aan siliconen matjes en van spuitmondjes tot taartringen, ze hebben het hier allemaal! Je vind Deco reliëf op 6 Rue Montmartre.

deco relief

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (0)