Over margarine, boter, olie en roomboter doen een hoop wilde verhalen de ronde. Margarine zou slechter zijn dan boter, slechts 1 molecuul verschillen van plastic en ooit alleen bedacht zijn om kalkoenen vet te mesten. Harde uitspraken over een product dat ruim vertegenwoordigd is in de supermarkt en ook veel gebruikt wordt. Ik vraag mij dan ook oprecht af of deze beweringen over vetten kloppen. Is het echt zo slecht voor ons? En waarom mag het allemaal verkocht worden als het echt zo slecht zou zijn?
Om meer duidelijkheid te krijgen over alle feiten en fabels ga ik begin dit jaar in samenwerking met Unilever op onderzoek uit naar de waarheid over margarine. Volgens mij wordt het tijd om een aantal fabels te ontkrachten en de echte feiten op een rijtje te zetten!
Voordat ik aan mijn onderzoek ga beginnen wil ik heel graag van jullie horen of jullie nog specifieke vragen hebben om mee te nemen in mijn onderzoek. Wil je weten hoe bijvoorbeeld margarine gemaakt wordt? En hoe je het zelf kunt maken? Wat de bestandsdelen zijn van de verschillende vetten? Ik neem zoveel mogelijk van jullie vragen mee en zal proberen er een goed en duidelijk antwoord op te krijgen.
Ook ben ik heel benieuwd of jullie margarine gebruiken bij het bakken. Zijn er bepaalde recepten die jullie juist met margarine bakken in plaats van met boter? En wat is jullie reden daarvoor? Of zijn er bepaalde familierecepten waarin heel duidelijk wordt gezegd dat het met margarine bereid moet worden? Ik hoor het graag van jullie!
Ik lees graag jullie reacties zodat ik een hoop meer duidelijkheid kan scheppen over vetten. Dus laat even een berichtje onder aan deze blog achter!
Dankjewel alvast!
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Unilever.

