Regelmatig ontvang, proef of doe ik leuke dingen die met bakken te maken hebben. In de maandelijkse rubriek Leuke dingen deel ik die graag met jullie!

Cook Expert Magimix

Cook Expert van Magimix

De komende maanden mag ik de Cook Expert van Magimix uitproberen. Daar heb ik heel veel zin in! Met de Cook Expert kun je stomen, koken, sauteren, mengen, hakken en kloppen. En sommige functies ook nog eens tegelijk. Het fijne eraan is dat je de temperatuur op de graad nauwkeurig af kunt stellen. Dat lijkt mij heel handig voor een sabayon of crème anglaise (bijvoorbeeld als basis voor vanille-ijs), waarbij de temperatuur van 80 ᵒC gehaald moet worden, maar het mengsel zeker niet mag koken. En zou je er chocolade in kunnen tempereren? Of zou het geschikt zijn voor banketbakkersroom of soezendeeg? Genoeg om het apparaat uitgebreid te testen en te kijken waar ik de Cook Expert voor kan gebruiken bij het bakken.

Meringues sugar stamp

Sugar stamp van Bakmuts en zo

Vorige maand was ik op het Festival der Zoete Verleidingen en daar zag ik voor het eerst deze sugar stamp vellen bij Bakmuts en zo. Het is een soort geglazuurd papier met daarop afbeeldingen, die je kunt overbrengen op meringues of doormiddel van candy melts. Je klopt zoals je gewend bent de eiwitten met suiker en spuit deze vervolgens op de sheet. Deze gaat mee de oven in en na het drogen haal je de schuimpjes met afbeelding erop zo van de sugar stamp af. Natuurlijk wilde ik het gelijk uitproberen, met als resultaat deze kleurrijke meringues. Naast alle vaste designs kun je de sugar stamp ook gepersonaliseerd laten maken, met bijvoorbeeld je eigen logo of naam erop.

aubergines

Aubergines

Dit pakket aubergines was een aangename verrassing, ik ben er namelijk gek op. Maar niet iedereen is dat blijkbaar, want slechts 20 % van de Nederlandse gezinnen eet af en toe aubergine. Dit in tegenstelling tot Italië waar de groente veel geliefder is en er gemiddeld 10 (!) kilo aubergines per persoon per jaar wordt gegeten. Deze aubergines gaan in elk geval goed gebruikt worden. Het recept plaats ik binnenkort!

Sillikomart vormen

Silikomart vormen van Oldenhof

Van kookwinkel Oldenhof ontving ik deze drie nieuwe vormen van het Italiaanse merk Silikomart. In deze vormen kun je zowel bakken als vriezen, perfect dus voor heel verschillende taarten en desserts. Ik ben er nog niet uit welke vorm ik als eerste ga gebruiken, maar je gaat ze zeker vaker terugzien!

Recepten uit Barcelona

Recepten uit Barcelona van Good Cook

In het boek Recepten uit Barcelona van Good Cook wordt je meegenomen op een culinaire tour door Barcelona. Van heerlijke soorten tapas met vlees of vis tot geweldige desserts, ze staan er allemaal in! Bij ieder recept staat een duidelijke foto en door de sfeerfoto’s bij de hoofdstukopeningen heb je even het gevoel ook echt in Barcalona rond te lopen. De wentelteefjes met wijn en de marsepeinkoekjes staan op mijn to-bake lijst, ze zien er heerlijk uit.

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (4)
Laura Geerlings 2017-09-02 15:49:47

Geweldig en heerlijk allemaal. Je blijft ons verrassen.

Beantwoorden
LA
J.Robinson 2017-09-03 17:24:42

Fijn dat je al deze nieuwe artikelen elke keer laat zien en hoe je ze gaat gebruiken, geeft grote inspiratie

Beantwoorden
J.
Rutger 2017-09-10 15:20:31

Leuk om te horen! Dankjewel!

Beantwoorden
hub robroek 2017-09-11 09:35:27

heb je ook mooie brood recepten ik bak graag brood alle soorten

Beantwoorden
HU
Rutger 2017-09-11 21:30:01

Zeker! Die vind je hier: https://www.rutgerbakt.nl/recepten-index/brood/

Beantwoorden
hub robroek 2017-09-11 09:36:11

ik bak graag brood heb je daar leuke recepten van.

Beantwoorden
HU