Regelmatig ontvang, proef of doe ik leuke dingen die met bakken te maken hebben. In de maandelijkse rubriek Leuke dingen deel ik die graag met jullie!

Wildplukken met Celestial Seasonings

Door Celestial Seasonings was ik uitgenodigd voor een wildplukwandeling door het Amsterdamse Beatrixpark, gegeven door niemand minder dan mister Wildpluk himself: Edwin Florès. Het was een heerlijke zomerse dag waarop we veel gezien, geleerd, geroken en natuurlijk geproefd hebben. Van watermunt tot lievevrouwebedstro en van teunisbloem tot vlierbloesem, het kwam allemaal voorbij. Het was prachtig om te zien hoe Edwin van ieder plantje en vruchtje weet te vertellen wat het is en daarbij ook nog leuke bereidingen of conserveringstechnieken kan vertellen. Ik vond het fascinerend om te zien dat je zoveel smaken gewoon uit het park bij je om de hoek kunt halen. De wandeling werd afgesloten met een proeverij van gerechtjes waarin de nieuwe biologische theeën van Celestial Seasonings waren verwerkt. De nieuwe biologische theesmaken zijn Chamomile & Lavender, Ginger & Turmeric, Cinnamon & Cardemom en Matcha Green. Het zijn mooie smaakcombinaties die zich ook zeker lenen (als inspiratie) voor lekkere bakrecepten!

Chocolade van Van der Burgh Chocolaad

Van chocolade word je altijd blij, ik wel in ieder geval! Zeker van deze prachtig verpakte repen van Van der Burgh Chocolaad. De chocoladerepen worden door hen met de hand gemaakt en ingepakt en dat maakt ze extra uniek. Naast hun prachtige uiterlijk zijn ze ook nog eens onwijs lekker. Ik proefde de smaken pure chocolade met cranberries, pure chocolade met sinaasappel, romige melkchocolade met hele hazelnoten & druppels pure chocolade en melkchocolade met Ethiopische koffie. De versie met cranberries en die met de koffie waren als eerste op, al was er van de andere twee repen snel daarna ook niks meer over…

Chocolaad van der Burgh

Bruisende verfrissing met de Soda Stream

Tijdens de warme zomerdagen is er niks lekkerder dan verkoelende drankjes. Met de SodaStream maak je zelf heel gemakkelijk bruisend water. Dat is op zich al heerlijk natuurlijk, maar je kunt het ook weer gebruiken als basis voor andere verkoelende zomerdrankjes. Mijn favoriete zomerdrankje is met zelfgemaakte aardbeiensiroop, een schijfje citroen en een paar blaadjes munt. Met dit drankje erbij mag de zomer nog heel lang duren voor mij! Wil je de SodaStream zelf uitproberen? Houd dan mijn instagram in de gaten, daar komt deze week een leuke winactie op!

Soda Stream

Sprinkles van Dots & Peas

Dit pakketje was echt een feestje om uit te pakken. Zoveel kleurtjes en vormen, als je daar niet vrolijk van wordt… Dots & Peas is een kleurrijke shop voor luxe eetbare decoratie. Ze zijn nog volop in ontwikkeling en hun webshop komt binnenkort online. Hun streven is om bakkend Nederland te voorzien van sprinkles-confetti-sugars-nonpareils en custom made melanges! Check de instagram van Dots & Peas om op de hoogte te blijven van hun prachtige producten!

Dots and Peas

Makkelijk slagroom kloppen met de Cookut Crazy

Wil je snel en makkelijk slagroom kloppen zonder een mixer te hoeven te gebruiken of tien minuten met een garde te hoeven kloppen? Met de Cookut Crazy heb je binnen no-time heerlijke, verse slagroom. Doe de slagroom, wat suiker en de drie bijgeleverde shakeballen in de glazen pot en let’s shake it! Na 1 à 2 minuten schudden heb je perfecte opgeklopte slagroom, supersimpel! Ook perfect voor op de camping of andere plekken waar je graag vers geklopte slagroom wilt.

slagroom kloppen

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (1)
jonna@burgertrutjes 2017-07-25 07:57:47

De sprinkles zijn super leuk!! Stond al op mijn lijstje om een flinke voorraad in Amerika in te slaan. Maar met de ontdekking van deze webshop is dat niet meer nodig.

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-07-25 12:46:41

Leuk! Zeker de moeite waard om een kijkje bij ze te nemen!

Beantwoorden