Ben je op zoek naar een makkelijk en zomers dessert, dan is deze mango-ananas-kokos crumble perect! Dankzij de mango, ananas en kokos waan je jezelf voor even op een tropisch eiland! In dit recept gebruik ik de mango en ananas voor de vulling en de knapperige kruimels bovenop zijn extra lekker door de geraspte kokos.
Zelf eet ik dit zomerse toetje het liefst met een bol vanille- of kaneelijs. Van deze fruit crumble kun je met 6 personen genieten.
Tip: geen fan van kokos? Dan maak je eenvoudig een mango-ananas crumble zonder kokos. Vervang de geraspte kokos dan door dezelfde hoeveelheid fijne havermout.
- Voor de vulling
- 1 grote mango, schoongemaakt en in stukjes
- 1 ananas, schoongemaakt en in stukjes
- 2-3 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 el custardpoeder
- Voor de kruimels
- 100 gr bloem
- 75 gr geraspte kokos
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- rasp van ½-1 limoen
- snuf zout
- 100 gr boter, koud
Mango crumble recept maken
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng alle ingrediënten voor de vulling en schep dit mengsel in een ovenschaal van 25 bij 18 centimeter.
Doe voor de kruimels alle ingrediënten – behalve de boter – in een kom. Snijd de boter in blokjes en meng deze met je vingertoppen door het bloemmengsel tot een kruimelig geheel.
Strooi het kruimelmengsel over de vulling en bak de crumble 35-45 minuten. Serveer de mango-ananas-kokos crumble (lauw)warm.
Foto: Saskia Lelieveld
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Wàt een heerlijk zomers dessert!! 'k Hoop volgende week jarig te zijn...ik ga dit recept ombouwen naar een heerlijke, zomerse taart!
Dankjewel voor dit geweldige recept (ook voor alle andere recepten natuurlijk: hier worden de bakboeken van Rutger nogal eens uit de kast gehaald en niet alleen door mama)!
U kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.