Deze crêpetaart is echt heel machtig, maar ook heel lekker! Zodra je de taart doorsnijdt zie je de prachtige laagjes crêpe en chocoladevulling. Een feest om naar te kijken! Als je er echt een spektakelstuk van wilt maken kan je de taart nog 2 of drie keer zo hoog maken! Je hebt dan echt een machtig mooie desserttaart! (voor een hele grote familie!) Als je niet van koffie houdt kan je de espresso ook vervangen door eenzelfde hoeveelheid slagroom. Die kan je dan gewoon meekoken met de rest van de slagroom. Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte crêpe taart!

Crepetaart
Ingrediëntenlijst
  • Voor de taart
  • recept voor crepês
  • 325 ml slagroom
  • 75 ml (sterke) espresso
  • 500 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
Broodbakbol banner desktop
kinderbakboek banner mob

Bereiding: Crêpetaart

Bak de crêpes volgens het recept en laat ze afkoelen.

Doe de slagroom in een steelpan en breng aan de kook. Doe de chocolade in een kom en giet daar de kokende room en de espresso overheen. Roer het mengsel door tot de chocolade is opgelost. Voeg de boter toe en meng alles met de staafmixer tot een glanzende ganache.

Bekleed een springvorm van 24 centimeter met plasticfolie en laat dat er iets overheen hangen. Leg een crêpe op de bodem en smeer daar een dun laagje chocoladeganache op. Leg daar weer een crêpe op en herhaal dit alles tot de crêpes op zijn. Eindig met een crêpe. Zorg dat je een beetje ganache overhoud en laat dat op kamertemperatuur opstijven. Zet de crêpetaart in de koelkast om op te stijven.

Haal de crêpetaart minimaal anderhalf uur voordat je hem gaat serveren uit de koelkast, dan is hij het lekkerste! Gebruik de overgebleven ganache om de taart aan de buitenkant af te smeren en decoreer deze tot slot met de karamelschotsen.

Crepetaart

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
Rene Buter 2022-08-11 11:44:23

Een prachtige Milles crêpe sucree, lijkt me heerlijk, ga ermee aan de slag , bedankt Rutger

Beantwoorden
RE

U kunt niet meer reageren.