Banaan van de bbq mét gesmolten chocolade is voor mij het ultieme barbecue dessert. Het is een superlekker recept, maar ook nog eens heel makkelijk om te maken op de bbq of in de as van een kampvuur. Heb je geen bbq of kampvuur bij de hand, maar wil je deze heerlijk zoete, gebakken banaan met gesmolten chocolade maken? Je kunt deze bananen in folie ook heel goed in de oven bakken.

Bananen in combinatie met chocolade doen het altijd goed, maar voor een extra lekkere versie heb ik ook pecannoten en rum toegevoegd aan dit recept. Je kunt dit natuurlijk gewoon achterwege laten, bijvoorbeeld als er ook kinderen bij zijn.

Banaan van de bbq met chocolade en pecannoten
Ingrediëntenlijst
  • Voor de bananen in folie
  • 4 bananen
  • 75 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 50 gr pecannoten, grof gehakt
  • 3-4 el bruine rum
Broodbakbol banner desktop
nieuwsbrief zomers e-book mobiel

Banaan op de bbq maken

Ga je als dessert banaan op de bbq maken? Dan kun je het beste de restwarmte gebruiken tegen het einde van de bbq of het (kamp)vuur. 

Voor dit banaan op de bbq recept heb je de bananen in de schil nodig. Snijd de ongepelde bananen aan de binnenkant over de lengte in. Let op dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Leg elke banaan vervolgens op een eigen stuk aluminiumfolie. Trek de ingesneden bananen iets open en vul de inkeping met de chocolade en pecannoten. Besprenkel de bananen tot slot met wat rum.

Maak pakketjes door de bananen in te pakken in de aluminiumfolie. Leg de ingepakte bananen met de ingesneden kant naar boven voorzichtig tussen de warme houtskool/as. Bak de bananen in de bbq of op het kampvuur tot ze klaar zijn. Hoelang dit duurt hangt af van het vuur of de as, maar de baktijd is gemiddeld 15-20 minuten. Check tegen het einde voorzichtig of de schil van de bananen donker van kleur is, alle chocolade is gesmolten en de banaan lekker zacht is. Serveer de bananen warm.

Recept voor banaan in folie uit de oven

Heb je geen bbq, maar wil je wel genieten van dit recept? Je kunt ook heel goed de oven gebruiken voor deze bananen in folie. Het recept blijft hetzelfde, alleen het laatste gedeelte waarbij je de bananen in folie bakt gaat iets anders.

Voor bananen in folie uit de oven, verwarm je de oven voor op 200 °C. Leg de ingepakte bananen met de ingesneden kant naar boven in een ovenschaal en bak ze vervolgens in 25-35 minuten. Serveer de zachte bananen met gesmolten chocolade als ze nog warm zijn.

Foto: Saskia Lelieveld

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
Frits Tor 2022-07-09 23:12:17

Met grand marnier en bruine suiker is deze ook erg lekker op de bbq!

Beantwoorden
FR
Rutger 2022-07-11 07:57:54

Dat klinkt ook heerlijk inderdaad!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.