Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 3 appels (bijv. jonagold), geschild en in blokjes
  • 250 gr ontpitte (diepvries)kersen
  • 2 el suiker
  • ½ tl kaneel
  • 2 el custardpoeder
  • Voor de topping
  • 150 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 75 gr boter, koud
  • 125 ml melk
  • Verder nodig
  • 2 el suiker
  • ¼ tl kaneelpoeder

Wil je makkelijk en snel een superlekker dessert maken? Dan is dit cobbler recept echt iets voor jou! Het recept komt uit Het makkelijke bakboek, waar je naast dit recept nog 99 andere makkelijke bakrecepten vindt. Een cobbler is een Amerikaans dessert wat bestaat uit fruit met daarop een heerlijk deeg. In dit geval heb ik voor appels en kersen gekozen, maar je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Van deze cobbler kun je met 6-8 personen genieten.

Bereiding: Appel kersen cobbler

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng alle ingrediënten voor de vulling en schep het mengsel in een ovenschaal van ongeveer 25 bij 18 centimeter.

Doe voor de topping de bloem, suiker, het bakpoeder en zout in een kom en meng deze. Snijd de koude boter in kleine blokjes en meng deze met je vingers door de droge ingrediënten tot een kruimelig geheel. Het mengsel moet op grof broodkruim lijken. Voeg vervolgens de melk toe en meng alles kort. Je hoeft dit deeg niet te kneden, ook al lijkt het nog wat klonterig.

Verdeel het deeg met een lepel over de vulling. Meng 2 eetlepels suiker met de kaneel en strooi deze kaneelsuiker over het deeg. Bak de cobbler in 40-50 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin van kleur is en serveer hem (lauw)warm.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Het makkelijke bakboek? Kijk dan hier voor meer informatie!

Het makkelijke bakboek

Foto: Saskia Lelieveld

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)