Ingrediëntenlijst
  • Voor de cake
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 sinaasappel, rasp
  • ¼ tl zout
  • 175 g Griekse yoghurt
  • 100 g boter, gesmolten
  • 200 g bloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • 100 g pure chocolade, fijngehakt
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten

Sinds deze week is mijn nieuwe boek Masterclass Cakes uit! Aan de hand van 40 recepten laat ik je in dit boek zien dat je met cake oneindig kunt variëren: van tijdloze klassiekers als bitterkoekjescake en marmercake tot fruitige recepten als frisse citroencake en olijfoliecake met mandarijn. Probeer ook zeker eens de gembercake met honing of de stroopwafeltulband. Masterclass Cakes biedt voor ieder wat wils!

Om te vieren dat mijn nieuwe boek uit is deel ik vandaag één van mijn favoriete recepten uit het boek: Yoghurt stracciatella cake met sinaasappel! De yoghurt geeft de cake een heerlijke zachte structuur, die perfect samengaat met de stukjes pure chocolade en de sinaasappelsmaak!

Masterclass cakes

Ben je nieuwsgierig geworden naar Masterclass Cakes? Kijk dan hier voor meer informatie!

Bereiding: Yoghurt stracciatella cake met sinaasappel

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

Doe de witte basterdsuiker, eieren, sinaasappelrasp en het zout in een kom en klop deze in enkele minuten romig. Klop hier de yoghurt door en voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Spatel de bloem en het bakpoeder door het mengsel en roer er tot slot de stukjes gehakte chocolade door.

Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in 55-70 minuten goudbruin en gaar. Steek om te testen of de cake gaar is tegen het einde van de baktijd een (saté)prikker in het midden van de cake en haal deze er weer uit. Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan is de cake gaar. Zit er nog wel cakebeslag aan, dan moet de cake nog wat langer bakken.

Laat de cake kort afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.

Nieuwsgierig geworden naar Masterclass Cakes? Kijk hier voor meer informatie!

Foto: Saskia Lelieveld

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen