Ingrediëntenlijst
- Voor de wentelteefjes
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 6-10 oude oliebollen, in plakjes gesneden
- Verder nodig
- boter, om in te bakken
- 75 gr fijne suiker
- 1 tl kaneel
Gelukkig Nieuwjaar! Nu de jaarwisseling weer voorbij is zit je vast nog met een voorraadje oude oliebollen. Wat te doen met die overgebleven oliebollen? Je maakt er binnen no-time deze heerlijke wentelteefjes van. Lekker als (verlaat) ontbijt of brunch, maar ook perfect als dessert met een bolletje ijs erbij.
Bereiding: Wentelteefjes van oude oliebollen
Doe de eieren en de melk in een schaal en klop ze door elkaar. Week de plakjes oliebol in het eimengsel, maar niet te lang: de plakjes mogen niet uit elkaar vallen. Smelt in een koekenpan de boter en bak de wentelteefjes daarin tot ze aan beide zijden goudbruin zijn.
Meng de suiker met de kaneel en bestrooi de warme wentelteefjes met de kaneelsuiker. Serveer de wentelteefjes (lauw)warm.
Foto: Erik Spronk
Djulisa 2021-01-02 11:08:26
DJ Diederik 2020-01-02 14:04:14
DI A 2020-01-01 21:42:49
A Rutger 2020-01-02 10:16:14

Emma 2017-01-02 16:23:47
EM Christine 2017-01-02 13:20:55
CH ester 2017-01-02 11:04:35
ES Joke 2017-01-01 23:48:19
JO Laura 2017-01-01 20:59:01
LA pity verhey de jong 2017-01-01 18:31:22
PI Juffrouw Mier 2017-01-01 16:18:18
JU Karin 2017-01-01 15:00:05
KA Eva 2017-01-01 14:48:10
EV Marian Mattheij 2017-01-01 11:20:31
MA Natasja 2017-01-02 11:21:05
NA