In mijn artikelen en recepten lees je normaal gesproken hoe je zelf de lekkerste dingen maakt, van taarten en gebak tot koekjes, cupcakes en bonbons. Maar wat als je deze lekkernijen ergens naartoe wilt meenemen? Hoe zorg je dat je prachtige creaties veilig vervoerd worden? Voor thuisbakkers kan in deze gevallen een gebaksdoos of taartdoos goed van pas komen. Maar wat voor gebaksdozen zijn er eigenlijk, waar koop je ze en hoe vind je de beste gebaks- of taartdoos voor jouw zelfgemaakte traktatie? In dit artikel vertel ik je alles over gebaksdozen: van gebaksdozen tot cupcakedozen en bonbondoosjes.

Gebaksdozen kopen bij Baktotaal

Voor dit artikel heb ik samengewerkt met Baktotaal. In hun webshop vind je gebaksdozen in allerlei soorten, maten en modellen. Van kleine bonbondoosjes tot grote taartdozen. En van lage, transparante cupcake doosjes tot hoge taartdozen voor prachtige stapeltaarten. Je kunt bij Baktotaal een flinke voorraad gebaksdozen of taartdozen inslaan, maar hun webshop is ook ideaal voor thuisbakkers die gebaksdozen per stuk of in kleine hoeveelheden willen kopen.

Waarom heb ik een gebaksdoos nodig?

Maak jij regelmatig gebak voor anderen? Gebaks- of taartdozen kunnen het leven van een thuisbakker een stuk makkelijker maken. Zo is een gebaksdoos ideaal voor het vervoeren of bewaren van je zelfgebakken lekkernij. Je hoeft hierdoor niet meer te passen of meten met plastic bakjes, ovenschalen of grote borden en folie, maar je vervoert je traktaties met een gerust hart.

Gebak verpakkingen zijn ook perfect als je gebak, taart, cupcakes of bonbons cadeau wilt doen aan iemand. Je hebt namelijk gebaksdozen in allerlei modellen: van simpele kartonnen taartdozen tot (feestelijke) gebaksdozen met een venster. Met de juiste gebaksdoos zorg je er dus niet alleen voor dat de traktatie heelhuids wordt overhandigd, maar de doos is ook direct een mooie cadeauverpakking.

Wat is de beste doos voor mijn zelfgemaakte baksels?

Ik krijg regelmatig de vraag welke taartdozen ik gebruik. Daar kan ik nooit echt een goed antwoord op geven, aangezien het per (soort) baksel verschilt waar ik die het liefst in verpak. En ook maakt het uit of ik het gebak erin wil gaan vervoeren, cadeau wil geven, of dat het enkel functioneel moet zijn om de taart in de koelkast te bewaren. Kortom: wat de beste doos is voor je zelfgebakken lekkernij hangt af van verschillende factoren.

Bij Baktotaal heb je de keuze uit veel verschillende soorten gebaksdozen en hierdoor vind ik altijd wel een geschikte optie voor mijn baksel. Bekijk bijvoorbeeld hun volledige aanbod van gebaksdozen of zoek gericht naar een van de verschillende soorten, zoals:

  • Taartdozen
  • Cupcake doosjes
  • Bonbon doosjes
Gebaksdozen

Taartdozen kopen

Heb je een taartdoos nodig? De ene taartdoos is de andere niet. Taartdozen zijn er in verschillende maten, uitvoeringen en soorten. Het ligt er maar net aan wat je wilt vervoeren of bewaren. Als je de taart bijvoorbeeld cadeau wilt geven, is het leuk om een iets luxere taartdoos te gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan een taartdoos met venster.

Tip: let bij de keuze van een gebaksdoos altijd op het formaat van je taart, zowel de doorsnede als de hoogte. Zorg ervoor dat de taartdoos iets hoger is dan de taart die je erin doet, om te voorkomen dat de bovenkant een afdruk achterlaat op de taart.

Zwanenhalsdozen voor taart

De simpelste taartdozen zijn de zwanenhalsdozen. Deze dozen worden ook veel gebruikt in traditionele bakkerijen of andere eetgelegenheden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zowel qua breedte als hoogte. Houd er wel rekening mee dat je ze zelf nog in elkaar moet vouwen.

Taartdoos met of zonder venster

De wat luxere gebaksdozen zijn al in elkaar gezet en hoef je alleen nog maar open te vouwen. Daarbij heb je de keuze uit de kleur van de taartdoos en of je een transparant venster wilt aan de bovenkant. Het voordeel daarvan is dat je goed kunt zien wat er in de taartdoos zit.

Taartdozen kopen? Check hier alle taartdozen van Baktotaal. De meeste taartdozen kun je zowel per stuk als per bundel kopen.

Taartdozen

Kleine taartdozen

Ben je specifiek op zoek naar taartdozen voor klein gebak? Kleine baksels, zoals petit fours of tartelettes, kun je het beste verpakken in kleine gebaksdoosjes. Met deze kleine taartdoosjes voorkom je dat de taartdoos half leeg is en alles tijdens het vervoer gaat schuiven. En het bespaart je ook een hoop ruimte in de koelkast!

De kleine taartdoosjes zijn te koop in verschillende maten en designs. Zelf gebruik ik ook heel vaak een sloffendoosje. Die is perfect om (de naam zegt het al) een zelfgebakken slof in te vervoeren en te bewaren. De sloffendoosjes hebben een transparant venster, waardoor je goed kunt zien welke slof erin zit. En erg handig: je kunt ze zowel per stuk als per 3 of per 50 stuks kopen.

Hoge taartdozen

Hoge taartdozen

Voor hogere (stapel)taarten kun je bij Baktotaal speciale hoge taartdozen vinden. Zo kun je heel gemakkelijk een grote taart vervoeren of cadeau geven. De taartdozen zijn er in verschillende uitvoeringen. Op de foto zie je een luxe transparante taartdoos, waardoor je de taart aan alle kanten kunt zien. Er zijn ook dichte taartdozen voor hoge taarten. Naast deze taartdozen zijn er ook taartdoosverhogers. Deze kun je op een gewone taartvorm zetten, zodat je er een hogere taart in kunt vervoeren.

Cupcake dozen

Cupcake dozen

Het vervoeren van zelfgebakken cupcakes kan behoorlijk lastig zijn. Zeker als je de cupcakes opgespoten hebt, is het heel lastig om de cakejes te vervoeren zonder dat ze beschadigen. Gelukkig biedt een cupcake doos uitkomst! In deze speciale taartdoos zit een extra stuk karton, met daarin uitsparingen voor de cupcakes. Daar kun je jouw zelfgebakken cakejes inzetten, zodat ze tijdens het vervoer niet verschuiven en dus heel mooi blijven.

Cupcake doos kopen voor zelfgebakken cupcakes

Bij Baktotaal vind je heel veel verschillende cupcakedozen. Van een cupcake doosje voor 1 cupcake tot gote cupcake dozen waar je er 12 of zelfs 14 in kunt verpakken.

Ook qua design van de verschillende cupcake verpakkingenen heb je volop keuze. Ga je voor simpel wit of craft, of voor bijvoorbeeld gezellige roze streepjes? De meeste cupcake dozen hebben een transparant venster aan de bovenkant, zodat je goed kunt zien wat er in de doos zit. Hierdoor zijn de cupcakedoosjes ook heel geschikt om cadeau te geven: een prachtig doosje gevuld met de lekkerste zelfgebakken cupcakes.

Bonbon doosjes

Bonbondoosjes

Om zelfgemaakte bonbons of chocoladetruffels op een mooie manier te verpakken zijn bonbondoosjes onmisbaar. Een bonbon doosje is voor mij meer dan enkel een bonbon verpakking; het zorgt er namelijk voor dat de bonbons echt een cadeautje worden. Want geef toe, het is toch superleuk om een mooi gevulde doosje met bonbons cadeau te geven (of te krijgen).

Bonbondoosjes kopen voor je zelfgemaakte bonbons

Bij Baktotaal vind je een ruim assortiment aan bonbondoosjes. Van kleine bonbondoosjes voor 2 bonbons tot grote bonbondoosjes waar wel zo’n 750 gram aan chocolade in kan. De meest voorkomende maten voor bonbon verpakkingen zijn 125 gram, 250 gram, 375 gram, 500 gram en 750 gram. Je kunt de bonbondoosjes kopen in verschillende designs en kleuren. Wat ook heel fijn is dat je ze in kleine hoeveelheden kunt bestellen, zodat je niet gelijk 50 van dezelfde doosjes hebt (al kan dat ook natuurlijk).

Wil je de bonbon doosjes extra mooi maken? Knoop er dan een mooi lint omheen. Zo heb je het perfecte cadeautje voor elke chocoladeliefhebber!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Baktotaal

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (1)
Marjon 2023-05-02 14:41:50

Fijn die verwijzing naar de sloffen dozen.
Maar helaas verkopen ze geen sloffen dozen voor de maat van de verstelbare sloffen ringen, die ze verkopen. Daarbij is de minimummaat 27cm en de dozen gaan maar tot 25cm ... erg jammer.

Beantwoorden
MA
Rutger 2023-05-08 08:52:39

Dat is wel balen ja! Ik geef je suggestie door!

Beantwoorden