De zomervakantie zit er (bijna) op en het nieuwe bakseizoen staat weer voor de deur! Tijd om weer flink aan de bak te gaan! Bak je mee? Op dinsdagavond 26 september geef ik weer een online masterclass: Koekjes bakken! Deze organiseer ik weer samen met mijn vrienden van delicious.academy en we hebben er super veel zin in. 

Koekjes vind ik één van de leukste dingen om te bakken. En wat ik er vooral zo leuk aan vind is dat je met dezelfde ingredienten steeds weer een ander soort koekje kunt maken. Dat is zo tof! En koekjes opeten natuurlijk ook! Wie kan er nou 1 koekje snacken en dan stoppen? Niemand toch? De koekjes masterclass heb ik in 2021 al eens gegeven, maar ik kreeg zoveel vragen van jullie of hij nog een keer kwam. 

Dinsdag 26 september, om 20:00 gaan we live! Ben je er bij?

hazelnootspritsen

Wat is er zo leuk aan koekjes? 

Er zijn drie soorten koekjesdeeg: zetdeeg, wrijfdeeg en roerdeeg. De meeste Nederlandse koekjes zijn gemaakt met één van deze drie deegsoorten. De ingrediënten zijn steeds zo goed hetzelfde, maar door de verhoudingen en de andere bereidingswijze, wordt het een heel ander deeg en dus ook een totaal ander koekje. 

Denk bijvoorbeeld aan jodekoeken, Utrechtse spritsen en kattentongen: ze zijn met bijna dezelfde ingrediënten gemaakt, maar ze hebben elk een eigen structuur, andere bakeigenschappen en dus ook een andere smaak. Hoe gaaf is dat? 

Tijdens de online Masterclass Koekjes leer ik je alles over de drie verschillende soorten koekjesdeeg, laat ik zien hoe je ze kunt maken (zowel met de hand als met een mixer) en bak ik er verschillende koekjes mee. Natuurlijk krijg je ook heel veel andere koekjestips & tricks en deel ik mijn lievelingsrecepten, zodat je daarna altijd zelf je koektrommel vol kunt bakken. 

Let op: Wil je meebakken met de Masterclass? Dan kun je beter op een later tijdstip terugkijken. (je krijgt sowieso een terugkijklink). Want ik bereid natuurlijk heel veel voor en kan zo in een relatief korte tijd heel veel verschillende technieken en recepten laten zien. 

Enkele dagen na afloop van de masterclass krijg je de terugkijkvideo en kun je alle recepten rustig op eigen tempo aan de bak. Dat is ook goed nieuws voor iedereen die niet live kan kijken. Je kunt je gewoon opgeven en dan op een rustig moment de masterclass volgen. 

En daarna?

Na afloop ontvang je het receptendossier en een terugkijklink, zodat je zelf thuis lekker aan de bak kunt! Het geeft dus niet als je niet live meekijkt. Je kunt op een later moment alles rustig terugkijken. Je hoeft dus niet live aanwezig te zijn

gevulde koeken recept

Hoe werkt de online masterclass koekjes?

De online masterclass is live en ik beantwoord zoveel mogelijk van jullie vragen. Die kan je live stellen via de chatfunctie, maar ook al vooraf doorgeven: Dat doe je bij het bestellen van je ticket. 

LET OP: de tickets zijn tot 1 dag van te voren te koop, daarna sluit de webshop en gaan we voorbereiden en alles afwegen. Als je bent aangemeld, krijg je na de live masterclass automatisch een link om alles terug te kijken. Die vind je in je inlog van Delicious Academy. Ook vind je hier het receptendossier met alle recepten erin.

Je kunt HIER je tickets bestellen! Ik heb er super veel zin in. Jij ook? Zie je dan!

Nog even doorbakken? Kijk dan hier voor een overzicht van al mijn online masterclasses en cursussen!

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (1)
Lotte 2023-10-04 07:52:32

Hi Rutger, Is deze masterclass nog terug te kijken? Was te laat met inschrijven!

Beantwoorden
LO
Rutger 2023-10-09 10:16:46

Hi. Binnenkort is de masterclass als cursus terug te kijken op delicious academy.

Beantwoorden