Zoals jullie misschien al weten: begin september hebben wij de sleutels gekregen van ons nieuwe huis! Wij zijn er ontzettend blij mee en keken hier al ruim anderhalf jaar naar uit, sinds de start van de bouw van ons nieuwbouwhuis. Het leuke van nieuwbouw is dat je heel veel zelf kunt bepalen en alles zelf kunt invullen. Zo ook de (voor mij) allerbelangrijkste ruimte in huis: de keuken. De komende maanden neem ik jullie achter de schermen mee in onze zoektocht naar de perfecte keuken, waarin heel veel gebakken gaat worden!

Keukenwensen
Het was een droom voor mij om mijn ultieme keuken te kunnen bedenken, ontwerpen en samen te stellen. In ons nieuwe huis staat één verdieping helemaal in het teken van de keuken. Daar wil ik straks nog meer recepten ontwikkelen en fotograferen, video’s opnemen en kleine workshops geven. Met die wensen in mijn achterhoofd zijn wij gaan brainstormen over hoe de keuken eruit zou moeten komen te zien.
Samen met mijn vriend maakte ik op Pinterest een moodboard om een beeld te krijgen van welke kleuren, stijlen en uitstraling we mooi vinden. Al vrij snel werd duidelijk dat we beiden van industriële, maar toch sfeervolle en gezellige keukens houden. Eiken, zwart metaal en een gietvloer kwamen vaak terug in de foto’s die we bewaarden. Die componenten zouden dus zeker terugkomen in onze nieuwe moderne keuken. Maar hoe we nu verder moesten, was nog één groot vraagteken. Gelukkig was daar Grando om ons te helpen de plannen concreet te maken.

Brainstormsessies
Na het bespreken van al onze wensen zijn we samen met Martin van Grando Hilversum gaan puzzelen. Wat komt waar? Wat is een handige indeling? Ik ben van plan veel te gaan filmen in de nieuwe keuken; iets om rekening mee te houden. Ook moeten er meerdere ovens in komen, zodat er bij workshops genoeg ovenruimte is voor de verschillende bakrecepten. Maar die ovens hoeven niet allemaal in beeld tijdens het filmen. Daarnaast is veel opbergruimte fijn, want zeker met bakken heb je allerlei verschillende ingrediënten en hulpmiddelen nodig. Kiezen we voor bovenkastjes of houden we het daar juist luchtiger? En wat komt er op het kookeiland: alleen een inductieplaat of ook de spoelbak? We hadden heel veel vragen.


Martin dacht over alles mee en liet ons verschillende soorten keukens en indelingen zien. Het gaf ons een aantal nieuwe inzichten waar we zelf nog niet aan gedacht hadden. Het was heel fijn om goed en eerlijk advies te krijgen. Soms ziet iets er heel mooi uit, maar blijkt het in de praktijk minder handig te zijn. Het is goed om je dat van tevoren te realiseren. Bijvoorbeeld de afzuiging: we hebben geen afvoer naar buiten voor de afzuigkap, dus we moeten werken met een recirculatiesysteem. Ons oog was gevallen op een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Maar omdat er vooral veel gebakken wordt in meerdere ovens is een afzuiging aan het plafond toch praktischer. Je kunt op deze manier namelijk effectief de geurdampen van de ovens afvoeren. Na twee uitgebreide brainstormsessies werd onze droomkeuken steeds concreter. Inmiddels hebben we alles bepaald en zijn de eerste 3D-tekeningen gemaakt.

Optimale indeling
Voor de keuken wilden we natuurlijk de meest optimale indeling. De apparatuur moet binnen handbereik staan, zodat ik tijdens bakdagen efficiënt kan werken. Er moet voldoende werkruimte zijn. Ook als we straks met zes mensen in de keuken staan, moet iedereen een goede werkplek hebben. En niet geheel onbelangrijk: de keuken moet ook redelijk makkelijk en snel schoon te maken zijn. Want ondanks dat ik graag heel lang in de keuken sta om te bakken, is opruimen en schoonmaken niet echt mijn favoriete bezigheid. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om samen met Grando al onze wensen samen te voegen tot onze ultieme droomkeuken met kookeiland. Begin dit jaar hebben we de tekeningen definitief gemaakt en ik kan niet wachten totdat ik eindelijk aan de bak kan in mijn nieuwe keuken.


Volgende maand vertel ik meer over de materialen en apparatuur die we hebben gekozen voor onze droomkeuken. Wil je alvast meer keukeninspiratie en smakelijke bakvideo’s zien? Bekijk dan hier de filmpjes die ik speciaal voor Grando in hun keukens heb gemaakt! En wil je nog een blik achter de schermen? Volg mij dan ook op Instagram. Daar geef ik je in mijn story’s regelmatig updates over de bouw van onze nieuwe keuken.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Grando keukens & bad
Foto’s: Saskia Lelieveld
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Wauw waar je allemaal aan moet denken en rekening mee moet houden dat wist ik ook niet.
Maar het gaat vast een mooie keuken worden ben ik van overtuigd.
Heel veeel succes jongens met jullie keuze👍
Groetjes
Wat leuk dat je ons mee laat kijken in dit proces! De 3D tekening ziet er iig al heel mooi uit. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!
BeantwoordenZiet er veelbelovend uit Rutger, moet een gave keuken worden! En je hebt lekker de ruimte zo te zien. Hopelijk komen er een keer workshops ;-)
BeantwoordenLeuk Rutger, ik ben erg benieuwd. Wij zijn ons ook aan orienteren omdat het nu toch wel weer tijd wordt voor vervanging. En natuurlijk een echte grote oven, is de wens van Mickey. Hij puzzelt aardig met ons mee, wat volgens hem onmisbaar is. Hoe leuk is dat.
Groetjes, sandra
wat een leuke week voor je. In de NRC worden deze week van dinsdag t/m vrijdag recepten van je besproken en nu bijna groen licht voor jullie keuken. Lichtpuntjes in deze tijd.
BeantwoordenLeuk om te lezen/zien maar welke van de keukens wordt het? Wij hebben ook net een hele nieuwe prachtige en functionele keuken. Succes nog. Groeten Jacq
BeantwoordenDag Rutger. Pracht huis en idem keuken. Benieuwd naar de bakresultaten. Vraag: gebak is heerlijk, dat zegt ook de weegschaal. Heb sinds kort bananenbrood/cake ontdekt. Lekker en calorie arm. Heb jij recepten of weet jij een kookboek met dergelijke laag calorische zoete lekkernijen? Groet Theo
BeantwoordenHallo Theo. Ik weet helaas geen goed boek daarvoor. Wel probeer ik af en toe iets meer bewustere recepten te delen.
Beantwoorden
