Afgelopen dinsdag was mijn boekpresentatie van Het hartige bakboek. Na een jaar lang aan dit boek gewerkt te hebben mocht ik eindelijk het eerste exemplaar aan Janny van der Heijden overhandigen. Het was een geweldige middag met heel veel leuke mensen, lekkere hapjes (uit Het hartige bakboek natuurlijk) en enthousiaste reacties. Bij deze wil ik iedereen die er was en die aan het boek en de presentatie heeft meegewerkt nogmaals heel erg bedanken! Hieronder zie je het item dat shownieuws over mijn boekpresentatie heeft gemaakt! Echt heel tof om te zien!

Bij binnenkomst werd iedereen ontvangen met bubbels en wat hapjes uit Het hartige bakboek. Naast de manchego koekjes met tijm kon iedereen ook twee broden proeven uit het boek; fougasse met zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas en focaccia met zeezout en rozemarijn. Vervolgens heette mijn uitgever Arjan iedereen welkom en vertelde hij dat er van mijn vorige boeken al 65.000 exemplaren zijn verkocht. Dat komt neer op 25 miljoen boekpagina’s. Dat is wel echt heel tof om te horen! Daarnaast maakte hij ook bekend dat ik vorige maand voor twee nieuwe bakboeken heb bijgetekend. Superleuk! De komende twee jaar komen er dus nog twee nieuwe bakboeken aan!

Boekpresentatie Het hartige bakboek

Boekpresentatie Het hartige bakboek

Daarna nam ik het woord over, waarin ik kort kon vertellen over het hartige bakboek (dat trouwens het eerste boek in Nederland is met alleen maar hartige bakrecepten) en een aantal mensen kon bedanken. Zo noemde ik onder andere Cees Holtkamp, met wie ik kroketten heb gemaakt voor in het boek en de jongens van Brandt en Levie die mij geholpen hebben bij het recept voor de paté en croute. En door de spanning vergat ik natuurlijk een paar mensen te bedanken, dus dat ga ik bij deze nog doen: Maarten, Robert en Toby, bedankt voor al jullie hulp, proeven en meebakken! Daarnaast wil ik bij deze ook Matthijs Boon bedanken, voor het meehelpen met het bakken van de broden voor mijn boekpresentatie.

Boekpresentatie Het hartige bakboek

Het eerste exemplaar overhandigde ik dus aan Janny van der Heijden. Zij stond aan de wieg van mijn bakcarrière als jurylid van Heel Holland Bakt. Daarnaast is Janny als culinair publicist ook veel met koken en hartige smaken bezig, iets wat dichtbij hartig bakken staat. Ik was onder de indruk van Janny’s lieve woorden. Echt super om dit van haar te horen!

Daarna kregen de aanwezigen natuurlijk een boek en kon het grote signeren beginnen. Het was heel leuk om iedereen te spreken en om alle reacties op mijn nieuwe boek te horen. Ondertussen werd er ook volop genoten van lekkere hapjes, zo kwamen de kroketjes met bavette, de bladerdeeghapjes met aubergine en feta en de beenhambitterballen voorbij. Aan het eind ging iedereen naar huis met een goed gevulde goodie bag! Meer daarover lees je binnenkort. En houd ook mijn facebook in de gaten, want er komt nog een leuke winactie aan!

Wil je meer weten over Het hartige bakboek, of het gelijk bestellen, kijk dan hier!

Boekpresentatie Het hartige bakboek

Hieronder zie je nog wat leuke foto’s van de boekpresentatie.

Boekpresentatie Het hartige bakboek

Boekpresentatie Het hartige bakboek Boekpresentatie Het hartige bakboek   Boekpresentatie Het hartige bakboek Boekpresentatie Het hartige bakboek Boekpresentatie Het hartige bakboek

Boekpresentatie Het hartige bakboek

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (13)
Rineke 2017-09-16 13:22:40

Gefeliciteerd Rutger!
Ik heb je boek op mijn verlanglijstje staan want ik hou erg van hartig en van jouw recepten!

Beantwoorden
RI
Rutger 2017-09-18 15:03:18

Dankjewel! Super leuk om te horen!

Beantwoorden
Jolanda 2017-09-16 13:24:44

Top, gefeliciteerd, heb hem nog niet in de winkel gespot hier, komt vast goed ;)

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-09-18 15:03:02

De komende week ligt hij als het goed is in de boekwinkels. En zo niet, gewoon naar vragen :)

Beantwoorden
Nell 2017-09-16 13:35:44

Wat geweldig dat je boek uit is. Ik hoop dat vele het gaan kopen en ben heel benieuwd wat het ons allemaal gaat brengen. Gefeliciteerd! En geniet van het succes.

Beantwoorden
NE
Rutger 2017-09-18 15:02:30

Dankjewel!

Beantwoorden
Karin 2017-09-16 16:59:55

Gefeliciteerd Rutger, mooi boek. Ik heb het al en er ook al iets uit gemaakt.

Beantwoorden
KA
Rutger 2017-09-18 14:59:52

Super om te horen! Veel plezier ermee!

Beantwoorden
Mieke 2017-09-16 17:37:43

Van harte gefeliciteerd met het uitkomen van je nieuwe boek!
Ik heb het ook al, en ga aanstaande week an de slag!

Beantwoorden
MI
Rutger 2017-09-18 15:00:07

Veel bakplezier!

Beantwoorden
Hannie 2017-09-16 20:28:48

Oooooh die wil ik ook naast mijn bijbel op de plank!

Beantwoorden
HA
Corry van Tol 2017-09-16 21:31:03

Van harte gefeliciteerd.
Ik heb het boek op mijn verlanglijstje staan.
Ben blij dat de feestdagen er weer aankomen.

Beantwoorden
CO
Rutger 2017-09-18 14:54:21

Dankjewel!

Beantwoorden
Francien 2017-09-16 22:22:31

Dit boek komt op het verlanglijstje van mijn man in de december maand ....
Hij heeft een nieuwe hobby gevonden en onze weegschaal is er niet zo blij mee .??

Beantwoorden
FR
Rutger 2017-09-18 14:54:00

Goed om te horen! Met hartig bakken heeft de weegschaal gelukkig minder moeite!

Beantwoorden
Daniëlle 2017-09-17 07:26:11

Gefeliciteerd Rutger! Het is echt een prachtig boek!

Beantwoorden
DA
Rutger 2017-09-18 14:53:24

Dankjewel!

Beantwoorden
Truus de Mier 2017-09-17 09:16:05

Ik moet even over een drempel, ben bang dat hartig bakken veel moeilijker zal zijn. Als ik jou joor over kroketten enzo...

Beantwoorden
TR
Rutger 2017-09-18 14:53:09

Ik kan je gerust stellen, dat is niet zo! Kroketten zijn inderdaad iets bewerkelijker om te maken, maar er staan heel veel recepten in die heel goed te maken zijn!

Beantwoorden
Martine 2017-09-18 12:56:27

Wat ontzettend leuk, gefeliciteerd met je nieuwe boek! Een bijzondere aanwinst voor je geweldige boekencollectie!
Ik ben reuze benieuwd naar alle recepten. Eigenlijk had ik een boekenstop ingesteld, maar ik denk dat ik toch maar een uitzondering moet maken... Ook omdat mijn omgeving waarschijnlijk heel blij zal zijn met de afwisseling van alle zoetigheid ;-)

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-09-18 14:48:32

Hoi Martine! Dankjewel! Dit boek maag zeker langs de boekenstop hoor, dat neemt niemand je kwalijk :)

Beantwoorden
marina stuurman 2017-09-20 17:47:37

Gefeliciteerd!!Heb het boek gisteren ontvangen echt super leuk. Ben helemaal enthousiast.
Heb alleen een vraag bij het doorbladeren zag ik bij ragout maken op blz 42 geen ingrediënten en hoeveel heden staan . welke ingrediënten moeten daar komen te staan.

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-09-25 00:34:56

Dankjewel! De hoeveelheden voor de ragout verschillen per recept, daarom is op bladzijde 42 alleen de how-to voor de handeling ragout maken, om de techniek duidelijk te maken. Voor de ingrediënten kijk je bij de recepten zelf, bijvoorbeeld de beenhambitterballen, kaasrkroketten of kalfsragout. Veel plezier er mee!

Beantwoorden
Elly Coppoolse 2017-12-05 19:39:48

Ik heb gisteren van Sinterklaas het hartige bakboek gekregen,
Wat een leuke recepten. Ik heb ze nog niet allemaal gelezen, maar ontdekte dat er bij de beenhambitterballen (blz. 77) een stukje tekst ontbreekt.
In de 3e alinea staat : klop de eiwitten los met de bloem.
Vervolgens lees ik nergens meer wat je met het eiwit moet doen
Gelukkig staan er ook nog kaaskroketten in het boek en daarbij staat het wel goed beschreven.
Ik wilde het toch even melden, want het is een prachtig boek en ik weet zeker dat Rutger graag wil dat alles er goed in staat.
Ik ga zekere een heleboel dingen eruit maken.

Beantwoorden
EL
Rutger 2017-12-12 12:02:06

Hoi. Dank voor je reactie. Het staat er wel zeker hoor, twee zinnen later. 'Rol ze door het fijne paneermeel, daarna door het eiwit en vervolgens door het grove paneermeel'.

Beantwoorden
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.