Afgelopen dinsdag was mijn boekpresentatie van Het hartige bakboek. Na een jaar lang aan dit boek gewerkt te hebben mocht ik eindelijk het eerste exemplaar aan Janny van der Heijden overhandigen. Het was een geweldige middag met heel veel leuke mensen, lekkere hapjes (uit Het hartige bakboek natuurlijk) en enthousiaste reacties. Bij deze wil ik iedereen die er was en die aan het boek en de presentatie heeft meegewerkt nogmaals heel erg bedanken! Hieronder zie je het item dat shownieuws over mijn boekpresentatie heeft gemaakt! Echt heel tof om te zien!
Bij binnenkomst werd iedereen ontvangen met bubbels en wat hapjes uit Het hartige bakboek. Naast de manchego koekjes met tijm kon iedereen ook twee broden proeven uit het boek; fougasse met zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas en focaccia met zeezout en rozemarijn. Vervolgens heette mijn uitgever Arjan iedereen welkom en vertelde hij dat er van mijn vorige boeken al 65.000 exemplaren zijn verkocht. Dat komt neer op 25 miljoen boekpagina’s. Dat is wel echt heel tof om te horen! Daarnaast maakte hij ook bekend dat ik vorige maand voor twee nieuwe bakboeken heb bijgetekend. Superleuk! De komende twee jaar komen er dus nog twee nieuwe bakboeken aan!
Daarna nam ik het woord over, waarin ik kort kon vertellen over het hartige bakboek (dat trouwens het eerste boek in Nederland is met alleen maar hartige bakrecepten) en een aantal mensen kon bedanken. Zo noemde ik onder andere Cees Holtkamp, met wie ik kroketten heb gemaakt voor in het boek en de jongens van Brandt en Levie die mij geholpen hebben bij het recept voor de paté en croute. En door de spanning vergat ik natuurlijk een paar mensen te bedanken, dus dat ga ik bij deze nog doen: Maarten, Robert en Toby, bedankt voor al jullie hulp, proeven en meebakken! Daarnaast wil ik bij deze ook Matthijs Boon bedanken, voor het meehelpen met het bakken van de broden voor mijn boekpresentatie.
Het eerste exemplaar overhandigde ik dus aan Janny van der Heijden. Zij stond aan de wieg van mijn bakcarrière als jurylid van Heel Holland Bakt. Daarnaast is Janny als culinair publicist ook veel met koken en hartige smaken bezig, iets wat dichtbij hartig bakken staat. Ik was onder de indruk van Janny’s lieve woorden. Echt super om dit van haar te horen!
Daarna kregen de aanwezigen natuurlijk een boek en kon het grote signeren beginnen. Het was heel leuk om iedereen te spreken en om alle reacties op mijn nieuwe boek te horen. Ondertussen werd er ook volop genoten van lekkere hapjes, zo kwamen de kroketjes met bavette, de bladerdeeghapjes met aubergine en feta en de beenhambitterballen voorbij. Aan het eind ging iedereen naar huis met een goed gevulde goodie bag! Meer daarover lees je binnenkort. En houd ook mijn facebook in de gaten, want er komt nog een leuke winactie aan!
Wil je meer weten over Het hartige bakboek, of het gelijk bestellen, kijk dan hier!
Hieronder zie je nog wat leuke foto’s van de boekpresentatie.











