Sponsored
Reactie plaatsen
Reacties (10)
Lucienne 2017-11-22 23:23:03

Hoi Rutger, eigenlijk ben ik meer een zoete dan een hartige bakker, maar mijn man is meer een hartige dan een zoete eter, dus jouw Hartige Bakboek gekocht, in eerste instantie om hem blij te maken, maar we zijn er allebei gelukkig mee! Afgelopen weekend jouw kroketten gemaakt met paneermeel van mijn zelf gebakken desembrood en bavette van Roodbrand koeien die hier op terrein van Natuurmonumenten staan te grazen. Het werden de lekkerste kroketten ooit, dus jouw recept is heel geslaagd, dank je wel. Groetjes, Lucienne

Beantwoorden
LU
Rutger 2017-11-27 07:53:32

Wat onwijs leuk om te horen! Dankjewel voor je berichtje!

Beantwoorden
Eva 2017-10-10 02:24:59

Wat gaaf zeg, dat je een dag mee mocht lopen bij Cees Holtkamp. Zijn filmpjes op Foodtube heb ik ook een paar keer gezien. Zelf heb ik een keer zijn recept voor de salpicon voor garnalenkroketten gebruikt voor een garnalentaart (van Rudolph van Veen) gebruikt
Was ook bij ons een groot succes!

Beantwoorden
EV
Rutger 2017-10-11 11:41:48

Het was inderdaad heel gaaf! Klinkt ook lekker die taart!

Beantwoorden
Juliette 2017-10-09 21:15:16

Ik heb weer genoten van alle foto's, wat een mooie ervaring weer voor jou Rutger!
Ik ben benieuwd naar jou hartige boek, jaren geleden heb ik het kroketten kookboek van Edwin Kats gekocht, altijd weer leuk om te zien hoe andere weer kroketten maken.
Ik zelf maak ook vaak Antiliaanse kroketten klaar en die worden dan weer met gehakt gemaakt met een Madam Jeanette peper erdoor en kruiden, weer heel anders als de tradionele kroket, maar ook heel lekker!
Rutger succes met je boek, en ik blijf je volgen, ik kijk iedere keer weer uit naar je mails!?

Beantwoorden
JU
Rutger 2017-10-11 11:43:06

Dat klinkt heerlijk jouw kroketten! Dankjewel voor je berichtje!

Beantwoorden
jacqueline 2017-09-19 13:31:43

Leuk ik wil ook kroketten bakken.
Wil het heel graag leren en zelf bereiden.

Beantwoorden
JA
Rian 2017-09-19 09:02:48

Wat een geweldige foto's bij je verhaal. Cees is een groot voorbeeld voor ons bakfanaten. Zijn manier van vertellen en vooral zijn bijzonder mooie handen die het werk doen zijn een bron van inspiratie. Een gave ervaring voor je, Rutger. Maar dat verdien je ook, als je zo'n mooi boek schrijft. Dank je wel.

Beantwoorden
RI
Rutger 2017-09-25 00:38:39

Dankjewel voor je toffe reactie! Het was inderdaad een hele gave ervaring!

Beantwoorden
jonna@burgertrutjes 2017-09-12 19:10:35

Oh Rutger, dat ziet er ZALIG uit! Het Hartige bakboek ga ik zo snel mogelijk bestellen. Kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-09-18 15:15:21

Ze zijn ook heerlijk :)

Beantwoorden
Arja 2017-09-12 15:38:58

Ik krijg er spontaan zin in, maar die zullen lang zo lekker niet smaken als deze.En dan ook nog met tips van Cees Holtkamp.Dat zal een geweldige dag geweest zijn, veel plezier nog vanmiddag.

Beantwoorden
AR
Rutger 2017-09-18 15:15:41

Dankjewel!

Beantwoorden
Tieneke 2017-09-11 20:30:35

Wat een super leuke reportage heb je gemaakt van je krokettenavontuur. Cees lijkt mij ook zo'n aardige man van wie je ontzettend veel kunt leren. Ik volg je blog met veel plezier.

Beantwoorden
TI
Rutger 2017-09-11 21:29:20

Dankjewel! Cees is ook een ontzettende aardige man! En echt een vakman!

Beantwoorden
Lien 2017-09-11 17:22:35

Wat een fantastische ervaring dat je met de grote leermeester samen mocht werken. Het is een geweldige vakman! Je kroketten zien er heerlijk uit, draadjesvlees is zo lekker in een kroket.
Gefeliciteerd met je nieuwe boek!

Beantwoorden
LI
Rutger 2017-09-11 21:29:32

Dankjewel!

Beantwoorden
Ans Krosse 2017-09-11 08:50:27

Hallo Rutger,
Allereerst van harte gefeliciteerd met jouw prachtige nieuwe bakboek. Ik heb er reikhalzend naar uitgekeken en ben er niet in teleurgesteld. De kroketten heb ik inmiddels gemaakt. Toen ik naar de slager ging voor de bavette, was hij het toevallig net aan het snijden maar hij vond het stuk vlees eigenlijk te "sjiek" voor kroketten. Met een mooi stuk soepvlees in mijn tas ben ik naar huis gegaan. Toen mijn 94-jarige moeder jouw recept bekeek, waarschuwde zij me meteen voor het gebruik van gelatine in kroketten. Volgens haar zou het uit gaan lopen bij het bakken. Ze heeft heel wat kroketten en bitterballen zelf gemaakt in haar leven. Ik heb de gelatine wel gebruikt en ze kreeg inderdaad gelijk. Zij adviseerde mij wat meer bloem te gebruiken en de gelatine weg te laten. Ik ga dat de volgende keer proberen maar verder is het een prima recept. Een rijk gevulde, uitstekend smakende kroket. De lekkerste die ik tot nu toe zelf gemaakt heb.

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-09-11 21:32:49

Hallo Ans! Dankjewel voor je berichtje! Bavette is inderdaad sjiek vlees, maar wel met een hele volle smaak. Vandaar dat ik hem graag gebruik voor de kroketten, het geeft nog net wat meer smaak dan soepvlees en de draad van het vlees is iets dikker, wat een lekkere structuur geeft in de vulling. Wat betreft de gelatine heb ik de basisverhoudingen van Cees Holtkamp aangehouden. Door de gelatine kun je de kroketten goed vormen en paneren en is de ragout na het bakken lekker van structuur. Met meer bloem door de roux wordt de vulling dikker, ook na het bakken. Vreemd dat ze uitbakken, dat is mijn geen van alle keren (en ik heb ze inmiddels al vaak gemaakt) gebeurd. Heb je wel het fijne en grove paneermeel gebruikt?

Beantwoorden
Ans Krosse 2017-09-19 09:49:48

Hallo Rutger. Ik heb inderdaad twee soorten paneermeel gebruikt. Voor de fijne soort heb ik beschuit fijngemalen en voor de grove heb ik panko gebruikt. Het was de eerste keer dat ik gelatine heb gebruikt. Daardoor was de ragout veel beter te verwerken dan de andere keren. Misschien maakt het nog verschil of de kroketten bevroren zijn als je ze bakt. Dat ga ik morgen uitproberen. Ik heb er wat in de vriezer gedaan om mijn moeder te laten proeven. Zij komt morgen. Zij verheugt zich er enorm op. Jouw mooie nieuwe boek heb ik van haar gekregen en ze vindt het erg leuk om dingen te eten die ik daaruit maak. Het speltbrood met kaas en ui vond ze ook erg lekker.

Beantwoorden
AN
Ans Krosse 2017-09-20 22:23:13

Vandaag heb ik de kroketten gebakken in bevroren toestand en ze zijn niet uitgelopen. Ze smaakten weer heerlijk en ze zijn met enthousiasme goedgekeurd door mijn 94-jarige moeder. Een hele eer want zij heeft er vele gemaakt in haar leven. Zij heeft me nu geadviseerd de kaaskroketten te gaan maken. Dat leek haar ook een prima recept. Het lijkt me een goed idee om haar advies op te volgen.

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-09-25 00:29:30

Wat leuk om te horen! En wat fijn dat ze zijn goedgekeurd!

Beantwoorden
Ans Krosse 2017-10-13 08:50:21

Hallo Rutger. Inmiddels heb ik ondanks de opmerking van de slager dat de Bavette wat te sjiek zou zijn voor kroketten, dit vlees toch hiervoor gebruikt. Je hebt helemaal gelijk wat smaak en structuur betreft. Het waren absoluut de lekkerste kroketten die ik ooit heb gemaakt.

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-10-13 09:07:14

Super leuk om te horen! Dankjewel voor je berichtje!

Beantwoorden