- Voor de flensjes
- 100 gr bloem
- 1 ei
- 250 ml melk
- zout en peper
- Voor de vulling
- 500 gr shoarma
- 1 rode paprika, stukjes
- Verder nodig
- 2 eieren, losgeklopt
- 200 gr paneermeel
- zonnebloemolie, om in te bakken
- knoflooksaus, optioneel
Geïnspireerd door de smulrol van Danny Jansen uit het boek Vet lekker ben ik aan de bak gegaan om een eigen variant te maken. Een shoarmarol vind ik altijd erg lekker, dus besloot ik die als basis te gebruiken voor mijn smulrol. In plaats van het bekende gehaktmengsel van een smulrol heb ik dus shoarmavlees en paprika gebruikt. Met dit recept maak je 6 smulrollen met shoarma. Na het drogen in de oven kun je de rollen ook invriezen, zodat je ze later kunt afbakken.

Zelf shoarmarol maken
Begin met de flensjes. Doe de bloem, het ei en de helft van de melk in een kom en roer dit tot een glad mengsel. Voeg al roerend de rest van de melk toe tot je een glad beslag hebt. Breng het beslag op smaak met zout er peper. Verhit wat van de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur 6 flensjes van het beslag.
Bak voor de vulling de shoarma met de stukjes paprika in wat zonnebloemolie, tot het vlees gaar is. Laat het voor verder gebruik afkoelen.
Verwarm de oven voor op 120 °C. Bestrijk de flensjes met het losgeklopte ei. Verdeel in het midden wat van de shoarmavulling over de flensjes, als een horizontale streep. Vouw de linker- en de rechterzijkant naar binnen over de vulling en vouw vervolgens de onderkant over de vulling naar boven. Bestrijk nog eens met ei en rol op als een loempia.
Zet een diep bord met losgeklopt ei en een diep bord met paneermeel klaar. Wentel de rol eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Leg de shoarmarollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven. Hierdoor worden de flensjes wat steviger en blijven de rollen tijdens het frituren mooi in vorm.
Verwarm de olie in een frituurpan of grote gietijzeren pan voor op 180 °C. Bak de smulrollen 4-5 minuten en keer ze daarbij halverwege om. Laat ze na het bakken uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de knoflooksaus.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoi Rutger, klinkt heerlijk wil ik zeker gaan maken. Zou je de rollen ook kunnen afbakken in een airfryer in plaats van frituren?
Beantwoorden

