Ingrediëntenlijst
  • Voor de flensjes
  • 100 gr bloem
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • zout en peper
  • Voor de vulling
  • 500 gr shoarma
  • 1 rode paprika, stukjes
  • Verder nodig
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 200 gr paneermeel
  • zonnebloemolie, om in te bakken
  • knoflooksaus, optioneel

Geïnspireerd door de smulrol van Danny Jansen uit het boek Vet lekker ben ik samen met Maarten van Koken voor vrienden aan de bak gegaan om onze eigen varianten te maken. Een shoarmarol vind ik altijd erg lekker, dus besloot ik die als basis te gebruiken voor mijn smulrol. In plaats van het bekende gehaktmengsel van een smulrol heb ik dus shoarmavlees en paprika gebruikt. Maarten maakte een ragout van oude kaas en mosterd en gebruikte die als vulling voor de smulrol. Het recept daarvan vind je hier! Met dit recept maak je 6 smulrollen met shoarma. Na het drogen in de oven kun je de rollen ook invriezen, zodat je ze later kunt afbakken.

Zelf shoarmarol maken

Begin met de flensjes. Doe de bloem, het ei en de helft van de melk in een kom en roer dit tot een glad mengsel. Voeg al roerend de rest van de melk toe tot je een glad beslag hebt. Breng het beslag op smaak met zout er peper. Verhit wat van de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur 6 flensjes van het beslag.

Bak voor de vulling de shoarma met de stukjes paprika in wat zonnebloemolie, tot het vlees gaar is. Laat het voor verder gebruik afkoelen.

Verwarm de oven voor op 120 °C. Bestrijk de flensjes met het losgeklopte ei. Verdeel in het midden wat van de shoarmavulling over de flensjes, als een horizontale streep. Vouw de linker- en de rechterzijkant naar binnen over de vulling en vouw vervolgens de onderkant over de vulling naar boven. Bestrijk nog eens met ei en rol op als een loempia.

Zet een diep bord met losgeklopt ei en een diep bord met paneermeel klaar. Wentel de rol eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Leg de shoarmarollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven. Hierdoor worden de flensjes wat steviger en blijven de rollen tijdens het frituren mooi in vorm.

Verwarm de olie in een frituurpan of grote gietijzeren pan voor op 180 °C. Bak de smulrollen 4-5 minuten en keer ze daarbij halverwege om. Laat ze na het bakken uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de knoflooksaus.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Marianne Lejeune 2020-03-28 12:01:07

Hallo Rutger,
Wanneer maakt u de cannelais .
Met vriendelijke groet,
Marianne lejeune

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-03-30 10:33:05

Goede vraag! Dit staan nog wel op mijn to bake lijst! Wordt vervolgd.

Beantwoorden
Eric 2020-03-28 07:45:32

Hoi Rutger, klinkt heerlijk wil ik zeker gaan maken. Zou je de rollen ook kunnen afbakken in een airfryer in plaats van frituren?

Beantwoorden
ER
Rutger 2020-03-30 10:33:52

Volgens mij wordt dat veel minder lekker, dan krijg je eerder droge pannenkoekjes in plaats van krokant gebakken.

Beantwoorden
Eric 2020-03-30 16:41:23

Ik denk zeker dat je daar een punt hebt. Dank je wel voor je reactie.

Beantwoorden
ER