- Voor het beslag
- 2 eidooiers
- 250 ml bier, naar keuze
- 160 gr bloem
- 1 el olijfolie
- 2 eiwitten
- zout en peper
- Verder nodig
- zonnebloem- of arachideolie, om in te frituren
- 3-4 grote uien
Gefrituurde uienringen zijn een heerlijke snack op een feestje, tijdens een borrel of als tapas gerecht. Ga je zelf gefrituurde uienringen maken? Dit gefrituurde uienringen recept is goed voor een schaal vol. Let op: deze schaal met deze krokante, goudbruine snacks is waarschijnlijk in een mum van tijd leeg.
Gefrituurde uienringen maken
Hoe maak je gefrituurde uienringen? Je kunt de uienringen bakken in een frituurpan of grote gietijzeren pan. Verwarm de zonnebloemolie of arachideolie voor op 180 °C in deze (frituur)pan.
Doe voor het bierbeslag de eidooiers, het bier, de bloem en de eetlepel olijfolie in een kom en klop dit door elkaar. Breng het beslag goed op smaak met zout en peper.
Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf op. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag, probeer de luchtigheid daarbij zo veel mogelijk te behouden.
Verwijder de schil van de uien en snijd ze vervolgens in ringen van een kleine centimeter dikte. Druk de uienringen uit elkaar en gebruik vooral de grote ringen voor dit recept. Haal de uienringen met behulp van twee vorken door het beslag en laat ze in de olie glijden. Frituur de uienringen zo’n 3-5 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat de gefrituurde uienringen kort uitlekken op keukenpapier. Serveer ze zo vers mogelijk.
Tip: serveer de gefrituurde uienringen met chilisaus!
Foto: Erik Spronk


