Gefrituurde uienringen zijn een heerlijke snack op een feestje, tijdens een borrel of als tapas gerecht. Ga je zelf gefrituurde uienringen maken? Dit gefrituurde uienringen recept is goed voor een schaal vol. Let op: deze schaal met deze krokante, goudbruine snacks is waarschijnlijk in een mum van tijd leeg.

Gefrituurde uienringen recept
Ingrediëntenlijst
  • Voor het beslag
  • 2 eidooiers
  • 250 ml bier, naar keuze
  • 160 gr bloem
  • 1 el olijfolie
  • 2 eiwitten
  • zout en peper
  • Verder nodig
  • zonnebloem- of arachideolie, om in te frituren
  • 3-4 grote uien
makkelijke bakboek desk
makkelijke bakboek mob

Gefrituurde uienringen maken

Hoe maak je gefrituurde uienringen? Je kunt de uienringen bakken in een frituurpan of grote gietijzeren pan. Verwarm de zonnebloemolie of arachideolie voor op 180 °C in deze (frituur)pan.

Doe voor het bierbeslag de eidooiers, het bier, de bloem en de eetlepel olijfolie in een kom en klop dit door elkaar. Breng het beslag goed op smaak met zout en peper.

Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf op. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag, probeer de luchtigheid daarbij zo veel mogelijk te behouden.

Verwijder de schil van de uien en snijd ze vervolgens in ringen van een kleine centimeter dikte. Druk de uienringen uit elkaar en gebruik vooral de grote ringen voor dit recept. Haal de uienringen met behulp van twee vorken door het beslag en laat ze in de olie glijden. Frituur de uienringen zo’n 3-5 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat de gefrituurde uienringen kort uitlekken op keukenpapier. Serveer ze zo vers mogelijk.

Tip: serveer de gefrituurde uienringen met chilisaus!

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (5)
Cindy 2021-02-07 07:09:03

Hallo rutger

Kan ik ipv bier ook wat anders gebruiken?

Beantwoorden
CI
Rutger 2021-02-08 11:49:09

Je kunt ook bruizend water gebruiken.

Beantwoorden
Janny Offeringa 2021-02-09 11:34:22

Rutger, er moet bier in de uienringen, mag dat ook pils zijn?

Beantwoorden
JA
Rutger 2021-02-15 14:04:40

Tuurlijk!

Beantwoorden
Marjolein 2021-02-17 09:07:53

Hallo Rutger,

Is het ook mogelijk om ze van te voren te maken en in te vriezen?

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-02-21 09:27:48

Dat zou ik niet doen, ik denk niet dat dat heel lekker wordt.

Beantwoorden
Beau 2021-08-19 13:03:05

Hallo Rutger,

Kun je ook eerst het beslag sochtens maken en dat in de koelkast bewaren en savonds pas de uienringen maken?

Beantwoorden
BE
Rutger 2021-09-13 10:21:56

Door dit recept kun je het beslag het beste kort van tevoren maken.

Beantwoorden
Linda 2022-03-06 12:08:52

Alle andere gevonden recepten hebben geen ei erin. Jij kiest om het er wel in te doen. Kun je daar iets meer over vertellen?

Beantwoorden
LI
Rutger 2022-03-07 15:07:46

Hi. Zelf vind ik de versie met ei het lekkerste resultaat geven.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.