23 augustus 2016 — Laatste update 20 september 2023
★
★
★
★
★
(27)
Makkelijk
±
12 m
Dit recept is afkomstig uit het inspirerende boek Greek van George Calombaris. Deze gemarineerde watermeloen is typisch iets voor op een warme zomermiddag. De watermeloen is extra verfrissend als je hem zo uit de koelkast eet. Simpel maar verrassend lekker!
Ingrediëntenlijst
Voor de watermeloen met ouzo
1/3 watermeloen, geschild, in plakken van 2 centimeter dikte gesneden
60 ml ouzo
95 gr Griekse yoghurt
1-2 tl honing, naar smaak
flinke snuf kaneelpoeder
2 el amadelschaafsel, geroosterd
muntblaadjes, ter garnering
Bereiding: Watermeloen met ouzo en kaneelyoghurt
Doe de watermeloen en ouzo in een vacuümzak. Trek die met hoge druk vacuüm om alle lucht te verwijderen en de watermeloen samen te persen. Je kunt de watermeloen en ouzo ook in een afsluitbare diepvrieszak doen, daar zachtjes de lucht uitdrukken en hem dan afsluiten. Leg hem een nacht in de koelkast.
Meng de yoghurt, honing en kaneel.
Haal de watermeloen uit de zak en schik hem op een schaal met de yoghurt. Strooi er amandelschaafsel en muntblaadjes over en serveer.
Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.