Dit recept is afkomstig uit het inspirerende boek Greek van George Calombaris. Deze gemarineerde watermeloen is typisch iets voor op een warme zomermiddag. De watermeloen is extra verfrissend als je hem zo uit de koelkast eet. Simpel maar verrassend lekker!

- Voor de watermeloen met ouzo
- 1/3 watermeloen, geschild, in plakken van 2 centimeter dikte gesneden
- 60 ml ouzo
- 95 gr Griekse yoghurt
- 1-2 tl honing, naar smaak
- flinke snuf kaneelpoeder
- 2 el amadelschaafsel, geroosterd
- muntblaadjes, ter garnering
Bereiding: Watermeloen met ouzo en kaneelyoghurt
Doe de watermeloen en ouzo in een vacuümzak. Trek die met hoge druk vacuüm om alle lucht te verwijderen en de watermeloen samen te persen. Je kunt de watermeloen en ouzo ook in een afsluitbare diepvrieszak doen, daar zachtjes de lucht uitdrukken en hem dan afsluiten. Leg hem een nacht in de koelkast.
Meng de yoghurt, honing en kaneel.
Haal de watermeloen uit de zak en schik hem op een schaal met de yoghurt. Strooi er amandelschaafsel en muntblaadjes over en serveer.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Wat een heerlijk fris nagerecht lijkt me dit! Ideaal voor de warme dagen die komen gaan.
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.