Janny van der Heijden (natuurlijk bekend als jurylid in Heel Holland Bakt) heeft een heel fijn pastaboek gemaakt met heerlijke recepten: Pasta di Janny. Het is een duidelijk en overzichtelijk boek met veel informatie, basisrecepten en natuurlijk met heerlijke pastagerechten. Wat mij in het bijzonder opviel is dat er ook recepten in staan voor pasta als dessert. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik nog nooit bedacht had om pasta als nagerecht te eten, maar eens moet de eerste keer zijn. Ik ging aan de slag met haar recept voor chocoladepasta met hazelnootroom en het resultaat was verrassend lekker. Erg leuk om een keer als dessert te serveren!

Hebben jullie wel eens pasta als dessert gegeten?

Chocoladepasta met hazelnootroom
Ingrediëntenlijst
  • Voor de chocoladepasta
  • 175 gr bloem 00 voor pasta
  • 25 gr cacao
  • 1 ½ extra grote eieren (ik gebruikte 2 M eieren)
  • Verder nodig
  • 150 ml slagroom
  • 125 gr hazelnootpasta
  • 25 gr hazelnoten
  • 2 volle el mascarpone
  • 100 gr frambozen
kinderbakboek banner desk
Broodbakbol banner mobiel

Bereiding: Chocoladepasta met hazelnootroom

Zeef bloem en cacao samen tot een bergje op het werkblad. Maak in het midden een krater en zorg dat de randen overal gelijk zijn. Klop de eieren los en schenk de losgeklopte eieren in het midden. Meng nu met een vork of de vingertoppen met draaiende bewegingen telkens wat bloem door de eieren. Zorg dat de randen van het chocolade-bloemmengsel niet breken, want dan loopt het ei weg. Vorm tot een deegbal en begin met kneden. Na ca. 20 minuten is het deeg soepel en zacht. Wikkel het in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten.

Rol het pastadeeg uit (met de pastamachine gaat het makkelijkst) en snijd het in linten met de breedte van fettuccine (ca. 1 cm). Breng water aan de kook voor de pasta. Verwarm intussen de slagroom op laag vuur en los de hazelnootpasta erin op. Rooster de hazelnoten kort, laat ze uitdampen en hak ze grof. Meng de gehakte noten door de saus.

Kook de chocoladepasta al dente in 2 tot 3 minuten. Giet de pasta af en meng direct met de saus. Verdeel de pasta over 4 borden, schep in het midden een halve lepel mascarpone en verdeel de frambozen over de pasta.

Nieuwsgierig geworden naar Pasta di Janny? Kijk hier voor meer informatie!

Chocoladepasta met hazelnootroom

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (3)
Petra 2016-07-24 11:51:45

Hè wat gaaf is dit, nooit bedacht dat je pasta als toetje kunt eten. Dit is zo bijzonder dat we het zeker eens gaan proberen! Dankje voor het delen!

Beantwoorden
PE
Chantalle 2016-08-04 12:28:44

Hoi Rutger. Dit lijkt me een erg lekker desert. Mijn vraag is of ik het deeg voor de chocolade pasta ook al evt in de morgen of de dag ervoor kan maken? Ook wil ik je laten weten dat je een mooie site hebt.

Beantwoorden
CH
Rutger 2016-08-06 08:38:43

Je kan het prima wat eerder maken, verpak het dan wel goed in plasticfolie.

Beantwoorden
Paula Bennink-van Beekvelt 2022-06-07 12:01:24

In mijn jeugd al (ben nu 70) elleboogjesmacaroni met boter en suiker (ik doe het nog wel eens)

Beantwoorden
PA

U kunt niet meer reageren.