Ben je op zoek naar een lekker paastoetje dat makkelijk voor te bereiden is? Dan is deze paastrifle met advocaat, mangocompote en bitterkoekjes een heerlijk toetje om te maken. Je serveert de paastoetjes in een glaasje, waardoor je ze heel goed al van tevoren kunt vullen. Je hoeft ze dan alleen nog vlak voor het serveren uit de koelkast te halen en te garneren met wat extra advocaat en chocolade. Handig, want zo hoef je na het hoofdgerecht niet meer lang in de keuken te staan.
Met dit recept maak je paastrifle in glaasjes voor 6 personen.
Tips voor het lekkerste paastoetje
- Gebruik voor het mooiste resultaat glaasjes met een inhoud van 225-250 milliliter.
- Deze paastrifle is lekker met zelfgemaakte advocaat en zelfgebakken bitterkoekjes, maar beide kun je natuurlijk ook kant en klaar kopen. Zelf vind ik zelfgemaakte advocaat met wodka en lekker veel vanille het allerlekkerst!
Makkelijk paastoetje om voor te bereiden
Zoals ik hierboven al zei, is dit paastoetje lekker en simpel, en goed van tevoren te maken. Verschillende onderdelen van het recept kun je zelfs veel langer bewaren.
De advocaat kun je al enkele weken eerder maken. Bewaar het wel in de koelkast. Bitterkoekjes kun je ook al een week van tevoren bakken. En de mangocompote? Die is 1-2 dagen van tevoren te maken. Let wel op dat je deze ook in de koelkast bewaart.
Het maken van de trifle en het vullen van de glaasjes doe je bij voorkeur op de dag zelf, maar 1 dag van tevoren kan ook. Bewaar de gevulde glaasjes in de koelkast en haal de paastoetjes er vlak voor het serveren uit. Garneer de paastrifle vlak voor het serveren met extra advocaat en paaschocolade, en genieten maar!
Andere lekkere paastoetjes
Meer inspiratie opdoen voor een paastoetje? Naast deze paastrifle heb ik ook nog een aantal andere lekkere en feestelijke recepten voor paastoetjes:
- Meringue-ei met mascarpone en mango
- Limoncello tiramisu
- Citroen mascarpone toetjes met blauwe bessen
- Aardbeientiramisu
- Eton mess met roos en framboos
Ben je benieuwd naar alle recepten die ik specifiek voor Pasen met je deelde? Bekijk dan mijn overzicht met al mijn paasrecepten.
- Voor de mangocompote
- ½ vanillestokje
- 2 rijpe mango’s, geschild en in stukjes van 1-1½ cm
- 1 el suiker
- sap van ½-1 limoen
- 1 tl aardappelzetmeel
- 1 el water
- Voor het advocaatmengsel
- 250 ml slagroom
- 50 gr suiker
- 250 gr mascarpone
- 125 gr advocaat, zelfgemaakt of gekocht
- Verder nodig
- 15-20 bitterkoekjes, zelfgebakken of gekocht, in stukjes
- extra advocaat, om te besprenkelen
- paaschocolade naar keuze, om te garneren
Makkelijk paastoetje maken
Dit makkelijke paastoetje bestaat in feite uit verschillende onderdelen, die je vervolgens allemaal gebruikt om een trifle van te maken in glaasjes. Voor de advocaat en bitterkoekjes kun je de recepten gebruiken die ik al eerder deelde.
Mangocompote maken
Snijd voor de compote het vanillestokje in de lengte door, schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit samen met de mangostukjes, suiker en het limoensap in een pan. Breng alles al roerend aan de kook en laat 4-5 minuten op laag vuur pruttelen. Meng het aardappelzetmeel met het water en voeg dit al roerend toe aan de mangocompote. Laat deze nog 1 minuut zachtjes koken en laat vervolgens afkoelen.
Advocaatroom maken
Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) lobbig op. Voeg de mascarpone toe en klop door tot het mengsel stijf is. Spatel vervolgens de advocaat door de room. Doe de advocaatroom in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1-1½ centimeter.
Paastrifle opbouwen en garneren
Verdeel de helft van de stukjes bitterkoek over 6 glaasjes. Schep daarop wat van de mangocompote en spuit er vervolgens wat van de advocaatroom op. Herhaal alle drie de lagen. Besprenkel het paastoetje tot slot met wat extra advocaat en garneer naar wens met paaschocolade.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hallo Rutger, geen bakvraag!
Ben fan van jouw recepten, maar waarom zo'n papier verspillende printversie.
Zes pagina's om recept te printen, dat kan toch echt anders lijkt me.
Is niet echt milieu bewust.
U kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.