Deze blauwe bessen scones tover je in een handomdraai op tafel en ze zijn heerlijk voor het ontbijt, de brunch of bij een high tea. De scones met blauwe bessen zijn een lekkere variatie op het bekende en klassieke scones recept.Β
Normaal steek ik scones rond uit, maar deze scones met blauwe bessen zijn in driehoeken gesneden. De scones zijn afgemaakt met vlierbloesemglazuur. Dat is echt superlekker. Voor het glazuur kun je gekochte of zelfgemaakte vlierbloesemsiroop gebruiken. Serveertip: de scones smaken heerlijk met zelfgemaakte clotted cream.
Dit recept komt uit Het Makkelijke Bakboek, waarin ik 100 super makkelijk te maken bakrecepten. Met dit recept kun je 8 blauwe bessen scones maken.Β
Blauwe bessen scones bewaren
Versgebakken zijn deze scones met blauwe bessen echt het allerlekkerst. Bewaren is eigenlijk zonde, maar doe je het toch, eet ze dan wel in de eerste 1-2 dagen op. Wil je ze langer bewaren, dan kun je ze 2-3 maanden invriezen. Je kunt de blauwe bessen scones voor het serveren nog kort oppiepen in een voorverwarmde oven van 180 Β°C.Β Β
- Voor de blauwe-bessen-scones
- 300 gr bloem
- 60 gr suiker
- 1 el bakpoeder
- ΒΌ tl zout
- 50 gr boter, koud
- 125 gr (diepvries) blauwe bessen
- 1 ei
- 130 ml yoghurt
- Voor het vlierbloesemglazuur
- 100 gr poedersuiker
- 2-3 el vlierbloesemsiroop
Zelf scones met blauwe bessen makenΒ
Verwarm de oven voor op 200 Β°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de bloem, suiker, het bakpoeder en zout in en een kom en meng dit. Snijd de boter in blokjes en wrijf deze door het bloemmengsel, tot de stukjes boter zo groot zijn als grof broodkruim.
Meng de blauwe bessen erdoor en voeg vervolgens het ei en de yoghurt toe. Meng alles met je handen tot een samenhangend geheel. Kneed het deeg vooral niet te stevig door, je wilt de blauwe bessen heel laten.
Vorm het deeg op een bebloemd werkblad tot een ronde lap van ongeveer 2 centimeter dik en met een doorsnede van 20 centimeter. Snijd er met een scherp mes 8 punten van en leg deze op de bakplaat. Bak de scones in 12-19 minuten goudbruin en gaar.
Meng de poedersuiker met de vlierbloesemsiroop en bestrijk de (lauwwarme) scones daarmee. Serveer de blauwe bessen scones zo vers mogelijk.
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Klinkt heerlijk! Als je diepvriesbessen gebruikt, laat je de bessen dan eerst ontdooien of meng je ze bevroren door het deeg?
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.