Ingrediëntenlijst
  • Voor het biscuit
  • 6 eieren
  • 180 gr suiker
  • ¼ tl zout
  • 150 gr bloem
  • 30 gr cacao
  • Voor de vulling en garnering
  • ½ liter slagroom
  • 60 gr suiker
  • ½ recept frambozen botercrème
  • 175 gr frambozenjam
  • 125 gr frambozen
  • 250 gr rood fruit naar keuze
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • poedersuiker, om te bestuiven

Deze zomerse biscuittaart ziet er niet alleen waanzinnig mooi uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk. De biscuittaart bestaat uit drie lagen chocoladebiscuit met daartussen frambozencrème, slagroom en heel veel frambozen. Natuurlijk kun je voor deze chocoladetaart ook andere fruitsoorten gebruiken. Als je wilt kun je het biscuit nog tremperen met zelfgemaakte trempeersiroop. Lees voordat je deze taart gaat maken ook de how-to voor biscuitbeslag, zodat je een heerlijk luchtig chocolade biscuit kunt bakken.

Chocolade-frambozentaart – recept

Bereiding: Chocolade-frambozentaart

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkante (spring)vorm van 23 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe de eieren, suiker en het zout in een hittebestendige kom en klop deze au bain-marie op, tot een temperatuur van ongeveer 37 °C. Als je met je vingers voelt en het niet meer koud aanvoelt, dan is het mengsel goed. Haal de kom van de bain-marie en klop deze verder tot het mengsel afgekoeld is. Zeef de bloem en cacao boven de eimassa en spatel dit erdoorheen. Kijk hier voor een stap-voor-stap how-to biscuitbeslag maken!

Doe het beslag in de vorm en bak het biscuit 25 tot 30 minuten. Haal het biscuit uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker op. Snijd het biscuit twee keer horizontaal door, zodat er 3 plakken ontstaan. Verdeel de frambozen-botercrème over de onderste laag en bedek deze met een tweede biscuitplak. Verdeel daar een laagje frambozenjam op, gevolgd door een laag slagroom. Verdeel de frambozen over de slagroom en bedek deze laag met de laatste plak biscuit.

Bestrijk de bovenkant van de taart dun met slagroom en snijd met een scherp mes de zijkanten van de taart recht bij, zodat de taart er strak uitziet. Spuit op de taart rozetten van slagroom en verdeel het rode fruit in het midden. Bestuif de taart met poedersuiker.

Foto: Harold Pereira

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Maes Sonia 2019-05-11 11:25:26

Hoi Rutger,

weer 'ns dank je wel . Overheerlijk.
Groetjes uit Belgie
Sonia

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-05-13 08:31:36

Heel leuk! Dankjewel! Veel bakplezier!

Beantwoorden
Lidwien 2019-05-05 12:34:08

Die heb ik een keer gemaakt, is echt heerlijk!

Beantwoorden
LI