Houd je van pannenkoeken, maar ben je niet zo’n fan van zoet beleg? Er zijn ontzettend veel lekkere hartige pannenkoeken recepten. Ik zette mijn favoriete hartige pannenkoeken variaties op een rij, zodat je ze zelf kunt maken en proeven. Wat is jouw favoriete hartige pannenkoeken recept?

Hartige pannenkoeken bakken

Pannenkoeken met een hartige vulling zijn wat lastiger om te draaien; ze scheuren sneller. Een makkelijke manier om hartige pannenkoeken om te draaien: laat de pannenkoek vanuit de pan op de binnenkant van een deksel of een groot bord glijden. Leg de koekenpan daar vervolgens op z’n kop op en draai alles in een vlugge beweging om. Nu kun je eenvoudig de andere kant van de hartige pannenkoek bakken!

Favoriete hartige pannenkoeken recepten

Hieronder vind je 4 lekkere hartige pannenkoeken. Voor al deze hartige pannenkoeken variaties gebruik ik mijn pannenkoeken recept als basis.

Spek pannenkoeken met brie maken

Een hartige pannenkoek met spek met een Frans tintje dankzij de brie. Bak per pannenkoek eerst 4 plakjes ontbijtspek op middelhoog vuur. Keer de plakjes om, strooi wat pijnboompitten in de pan en schep gelijk een flinke soeplepel pannenkoekenbeslag erbij. Beleg de pannenkoek na het omdraaien met wat plakjes brie. Dek de koekenpan af met een deksel of een stuk aluminiumfolie zodat de brie wat smelt. Besprenkel de hartige pannenkoek met spek en brie voor het serveren met honing. 

Hartige pannenkoek met curry maken

Het klinkt misschien gek, een pannenkoek met curry, maar het is echt heel lekker! Bak in een koekenpan enkele minuten wat gesnipperde rode ui en stukjes paprika. Voeg wat kleingesneden plakjes ham toe en schep het beslag op de vulling. Bestrooi de hartige pannenkoek na het omkeren met wat geraspte kaas en laat dit smelten. Serveer de pannenkoek met curry. 

Gember pannenkoeken met kaas maken

Als basis voor deze hartige pannenkoeken met kaas en gember start ik met beslag voor gember pannenkoeken. Laat 125-150 gram gekonfijte gemberbolletjes uitlekken in een zeef en hak ze vervolgens fijn. Dit kan in een keukenmachine met messen of met een hakmes. De gehakte gember is genoeg voor een pannenkoekenbeslag op basis van 250 gram bloem. Schep een soeplepel van het beslag in de pan. Bedek de gember pannenkoek na het omdraaien met plakjes kaas. Dek de koekenpan af met een deksel of een stuk aluminiumfolie zodat de kaas smelt.

Boerenpannenkoek maken

De boerenpannenkoek is een heerlijke hartig gevulde pannenkoek! Ik maak met dit recept een boerenpannenkoek met champignons, paprika, spek en ui, maar je kunt natuurlijk variëren met de ingrediënten. Gebruik vooral wat jou lekker lijkt of wat je nog in de koelkast hebt liggen. Bak in een koekenpan enkele minuten wat gesnipperde ui, plakjes champignons en stukjes spek. Voeg wat klein gesneden plakjes ham toe en schep gelijk ook het pannenkoekenbeslag over de vulling. Bak de hartig gevulde pannenkoek aan beide kanten. Eventueel kun je ‘m na het draaien bestrooien met wat geraspte kaas. 

Sponsored
Reactie plaatsen
Reacties (3)
Walter 2021-03-19 14:31:37

Altijd al een favoriet geweest van de zgn Bretoense pannekoeken waar verschillende van de gemelde recepten naar toe gan. Heerlijk, echt waar Rutger :)

Beantwoorden
WA
Liduin 2021-03-19 10:08:36

Hallo Rutger, ik eet geen vlees, maar de gember met kaas pannekoek lijkt mij heerlijk. Nu wonen wij in Spanje en hier kan je geen gemberbolletjes krijgen maar wel verse gember. En mijn man maakt daar zelf gembersiroop van. Kan ik dat ook gebruiken?

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-03-21 13:19:38

Hoi! Volgens mij kun je heel goed wat gembersiroop aan het pannenkoekenbeslag toevoegen. Het wordt net iets anders, maar zal zeker lekker zijn!

Beantwoorden
els 2021-03-19 08:39:42

Wij bakken idd al jaren hartige pannekoeken: heerlijk! Aan de boerenpannekoek die jij beschrijft voegen wij og wat salami toe en heet bij onze de pizza-pannekoek;-). Smullen!

Beantwoorden
EL
Rutger 2021-03-21 13:19:58

Dat klinkt heerlijk ook!

Beantwoorden